Şevval İlayda Tarhan, olimpiyatı 7. sırada tamamladı

Atıcılıkta 10m havalı tabancada Şevval İlayda Tarhan olimpiyat 7.’si oldu, bu disiplinde en iyi dereceye ulaştı. İlk olimpiyat tecrübesini Paris 2024’te yaşayan 23 yaşındaki sporcu, oyunların 1. gününde finale kalarak bunu bunu başaran ilk sporcu unvanını almıştı.

Şevval İlayda Tarhan, olimpiyatı 7. sırada tamamladı

Milli atıcı Şevval İlayda Tarhan olimpiyat 7.’si oldu. İlk olimpiyat tecrübesini Paris 2024’te yaşayan 23 yaşındaki İlayda Tarhan, oyunların ilk gününde kadınlar 10m havalı tabanca disiplininde finale kalan ilk Türk sporcu unvanını almıştı. Dün madalya mücadelesine çıkan milli atıcımız istediği atışları yapamadı.

Haberin Devamı

En iyi olimpiyat derecesi

2 bölümden oluşan finalin 1. bölümünde 8 sporcu ilk iki serideki toplam 10 atışı yapar ve ardından 2’li atışların yapıldığı 2.bölüme geçilir. Her iki atış sonunda, düşük puanda kalan sporcular yarışı bitirir. İşte milli sporcumuz da 11/12, 13/14. atışları sonrası oyunda kalan 6 sporcunun gerisine düştü ve 135.6 puanda kalarak finali tamamladı. Bu sonuçla İlayda Tarhan bu disiplinde tarihteki en iyi olimpiyat derecesine ulaşarak 7. sırada yer aldı.

Karma takımda yarışacaklar

Olimpiyat tarihinde en çok kota alarak Paris’e giden Atıcılık Milli Takımımız bugün 10m havalı tabancı karma kategorisinde mücadele edecek. İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’le, İsmail Keleş de Şimal Yılmaz’la final arayacak. Öte yandan kadınlar 10m havalı tabancada Çinli Jin Ye Oh olimpiyat rekoru kırarak (243.2) şampiyon oldu.

YORUM YAZ