Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Türkiye damgası! Tarih yazdık, rekor madalya...

Paralimpik Oyunları’nda tarihimizin en iyi performansını sergiledik. Tokyo 2020’de 15 madalya alırken, Paris’te rekor kırdık. Milli sporcularımız 6’sı altın, 10’u gümüş, 12’si bronz olmak üzere ülkemize 28 kez madalya sevincini yaşattılar.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Türkiye damgası! Tarih yazdık, rekor madalya...

Paris’te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye, tarihinin en başarılı performansını gösterdi. Paris’e 48’i kadın, 45’i erkek olmak üzere toplamda 93 sporcuyla gittik. Tokyo 2020’de 83 sporcumuzla boy göstermiş ve 2’si altın, 4 gümüş ve 9 bronz (Toplamda 15 madalya) elde etmiştik. 2024’te ise fırtına gibi estik... 6’sı altın, 10’u gümüş, 12’si bronz olmak üzere toplamda 28 madalya ile Uzak Doğu’daki başarımızı katladık. 28 Ağustos’ta başlayan ve dünkü kapanış töreniyle son bulan oyunlarda hem altın hem de toplam madalya sayısında rekor kırdık.

Haberin Devamı

İlkleri de başardık

5 sporcumuz Paris’te, altın madalya almanın mutluluğunu yaşadı. Para Okçuluk’ta Öznür Cüre Girdi kadınlar makaralı yay ve Mahmut Bozteke para tekvando erkekler K44 63 kiloda zirvenin sahibi oldular. Umut Ünlü, yüzmede adeta şov yaptı. Umut, önce 50 metre serbest S3 ve önceki gün 200 metre serbest S3’te altınları boynuna taktı. Milli yüzücümüz, aynı organizasyonda Türkiye’den iki altına uzanan ilk isim oldu.

Üst üste üçüncü kez...

Para judoda İbrahim Bölükbaşı, erkekler +90 kilo J2’de mutlu sona ulaştı ve bu branşta ülkemize ilk altınını kazandırdı. Paralimpik futbola damgasını vuran Goalball Kadın Milli Takımımız, yine zafere uzandı. Ay-Yıldızlılar, Rio 2016 ve Tokyo 2020’nin ardından Paris’teki finalde İsrail’i sahadan silerek 8-3’lük skorla mağlup etti. Üst üste 3. kez şampiyon olan takımımızda kaptanımız Sevda Altunoluk, 6 maçta 21 kez ağları havalandırarak Gol Kraliçesi oldu.

Haberin Devamı

Bakan Bak: Bu gurur senin Türkiye!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nı yerinde takip etmiş ve sporcularımızı bir an olsun yalnız bırakmamıştı. Elde edilen tarihi başarı sonrası Bakan Bak, sosyal medya hesabından, “Bu gurur senin Türkiye! Paris 2024 Paralimpik Oyunları, rekor başarıya imza attığımız oyunlar olarak tarihe geçti. Haydi Türkiye, şimdi bu gururu yaşatan sporcularımızı alkışlama zamanı!” mesajını paylaştı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu da, “Toplam 28 madalya ile muhteşem bir sayıya ulaştık ve rekor kırdık. Burada ayrıca önemli olan, Türk milletinin Paralimpik hareketi tanıması, bilmesi ve ona destek olması” açıklamasını yaptı.

Judoda şampiyon İbrahim Tataroğlu

Türkiye Judo Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Estonya’nın başkenti Tallin’deki Avrupa Gençler Judo Şampiyonası’nda İbrahim Tataroğlu, ülkemize büyük bir başarı kazandırdı. 18 yaşındaki İbrahim, erkekler +100 kiloda tamamiye çıktı ve finalde İspanya’dan Davit Kevlishvili’yi mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Milli sporcumuz, kadınlar 48 kiloda gümüş madalya alan Zilan Ertem’den sonra Türkiye’ye şampiyonadaki ikinci madalyasını getirmeyi başardı.

YORUM YAZ