Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Taha Akgül'den bronz madalya! Kariyerini noktaladı...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçimiz Taha Akgül, Kırgızistan'dan Aiaal Lazarev'i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi olurken ayakkabılarını minderde çıkararak kariyerine noktayı koydu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Taha Akgül'den bronz madalya! Kariyerini noktaladı...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil güreş 125 kilo bronz madalya mücadelesinde milli sporcumuz Taha Akgül, Kırgızistan'dan Aiaal Lazarev ile karşı karşıya geldi. Milli güreşçimiz, rahat bir mücadele sonucunda rakibini mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iyi başlayan Taha Akgül, üst üste puanlar alarak ilk raundu 7-0 önde tamamladı. İkinci rauntta rakibine üstünlük şansı vermeyen Akgül, minderden 7-0'lık galibiyetle ayrılarak bronz madalya kazandı. Taha Akgül, üst üste üçüncü olimpiyatından da madalya alarak ayrılmayı başardı. 

Aiaal Lazarev karşısında galip gelerek bronz madalya kazanan Taha Akgül, müsabakanın ardından minderde ayakkabılarını çıkararak jübile yaptığını duyurdu. 33 yaşındaki sporcu, salonu dolduran izleyicilerin alkışlarıyla güreşe veda etti. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaştı. Akgül kariyerinde 3 kez dünya, 11 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Bronz madalyanın ardından açıklamalarda bulunan Taha Akgül, "Bugün bizim için önemli ve duygusal bir gün. Artık kariyerimizi burada noktaladık. Gönül isterdi ki altın madalya olsun. Yarı final müsabakasında tüm güreşseverler izlediler çok denk bir müsabakada hakem kararıyla mağlup oldum. Ben, bu turnuvada kimseye puan vermedim. Minderin ortasında puan vermedim. Pasivitelerle maç kaybettim ve olimpiyat şampiyonluğum gitti. Çok iyi hazırlanmıştım. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Güreşseverlerin dikkatine bırakıyorum. Maçın benim hakkım olduğu yönünde çok mesaj var. Çünkü müsabaka denkti, rakibime pasif cezası verildi. Rakibim pasifken 10 saniye geçmeden tekrar bana pasivite kaldırıldı ve müsabakanın kaderi değişti, kaderi etkilendi. Ben çok iyi hazırlanmıştım. Hedefim sadece altın madalyaydı. İnanın bu doğrultuda geldim ve altın madalyayla kariyerimi noktalayacaktım ama böylesi nasipmiş. Çok zorlu bir süreç geçirdim. Eşim, hala kendi ülkesi Macaristan'da. Yakında bebeğimiz olacak. Çok hassas bir dönem. Artık çok yakında onu da bekliyoruz. Sağ olsun öncelikle eşime, kıymetli eşime buradan teşekkür ediyorum. Çok çile çekti yalnız başına. İnşallah en kısa zamanda onun yanına gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Güreş kariyeri sonrasına ilişkin soruya ise Akgül, "Biraz dinleneceğiz. Önce biraz ailemizle vakit geçireceğiz. Bu süreçten sonra artık bakacağız. Ben bu vatanın bir evladıyım. Bu vatanın bir hizmetkarıyım. Hizmet etmeye de devam edeceğim inşallah" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

 

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Taha Akgülden bronz madalya Kariyerini noktaladı...

YORUM YAZ