Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sahne okçularımızın!

Son olimpiyat ve dünya şampiyonu unvanına sahip Mete Gazoz’un yer aldığı, Ulaş Berkim Tümer ile Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Erkek Milli Takımımız ile kadınlarda tek kota sahibi Elif Berra Gökkır, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda bugün ‘Ok Meydanı’na çıkacak. Ay-Yıldızlılar, kürsü yolumuzu çizecek ve rakiplerimizi belirleyecek sıralama atışlarında en iyisini yapmak için mücadele edecek.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sahne okçularımızın!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için geri sayım dün resmen başladı... Program gereği, sıkışıklığın yaşanmaması adına, açılıştan iki gün önce, özellikle de takım sporlarında grup maçları için ilk düdük çalınır. Dün ilk resmi müsabakalar futbol, 7’li ragbide oynandı.

Haberin Devamı

Ayrıca okçuluk ve artistik cimnastik gibi bizi yakından ilgilendiren branşlarda sporcularımız antrenman yaptı... 26 Temmuz’daki açılış töreni öncesi, ilk sahne alacak kafilemiz ise, Okçuluk Milli Takımımız olacak...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sahne okçularımızın

Önce 17 yaşındaki Elif Berra atış yapacak

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Mete Gazoz’la olimpiyat şampiyonluğu yaşadığımız ve bu branşta ilk madalyamızı kazandığımız okçulukta sıralama atışları bugün yapılacak... ‘Takım’ kategorisinde kota aldığımız, son olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Erkek Milliler ile kadınlarda tek kotamızı getiren 17 yaşındaki Elif Berra Gökkır bugün ‘Ok Meydanı’na çıkacak. Sıralama atışları, bireysel, erkek takım ve karma takım kategorilerinde hem seribaşlarını hem rakiplerimizi hem de kürsü yolumuzu çizecek.

Haberin Devamı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sahne okçularımızın

Kadınlarda 10.30’da, erkeklerde de 15.15’te atışlar yapılmaya başlayacak. Önce, ilk olimpiyat deneyimi yaşayacak Elif Berra Gökkır tabloda en iyi yeri almak için atış yapacak. Sıralama atışları aynı zamanda karma takım kategorisinde Elif Berra Gökkır’ın takım arkadaşını da netleştirecek. Erkekler sıralama atışlarında en iyi sırayı alan sporcumuz, karma takım kategorisinde de mücadele etme hakkı kazanacak. Erkeklerde sıralama atışları, dünya rekoru 702 puanla ABD’li Brandy Ellison’ın, olimpiyat rekoru da 700 puanla Güney Koreli efsane Kim Woojin’in elinde bulunuyor. Kadınlarda ise dünya rekoru 692 puanla Güney Koreli Chaeyoung Kang’a, olimpiyat rekoru da 680 puanla San An’a ait.

YORUM YAZ