Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hayal kırıklığı yarattı! İşte federasyonlarda son durum

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları geride kaldı... Türkiye’nin 3 gümüş, 5 bronz toplam 8 madalyayla 64. sırada yer alması, eleştirilere yol açarken federasyonlar da mercek altına alındı. Olimpiyata kota alanların yanı sıra bu konuda yerinde sayan ya da eski günlerini aratan federasyonlar dikkat çekti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hayal kırıklığı yarattı! İşte federasyonlarda son durum

40 yıllın ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı altın alamadan kapatan Türkiye 3 gümüş, 5 bronz toplam 8 madalyayla 64. sırada yer aldı. Tabii bu durum, eleştirileri de getirirken yaklaşan seçim öncesi federasyonlar mercek altına alındı... Olimpik branş federasyonlarının katılım hakkı, buna karşılık kaç kota alarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na gittiği ve başarısı sayılara dökülünce ilginç bir tablo ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olimpiyatta yer alan bazı federasyonlar şeref tablosunda (ilk 8) yer alırken, bazıları ilk 10’a giremedi. Federasyonların yüksek sporcu kotasına sahip branşlarda neredeyse yarısını bile alamadığı ve düşük bir katılım gösterdiği de dikkat çekti. En kritik nokta ise, uzun yıllar başkanlık görevi değişmemiş federasyonların kota almamasının yanı sıra, bir dönemin olimpiyat gediklisi branşların ise eski günlerinin aratmasıydı.

Okçulukta kürsüye çıkan 7 ülkeden biriyiz

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından ara vermeden çalışmalarına başlayan Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, Los Angeles 2028 Olimpiyatları’na 6 sporcuyla katılmayı hedeflendiklerini kaydetti. Yusuf Göktuğ Ergin, Türk okçuluğunun Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ilk altın madalyasını Mete Gazoz ile aldığını hatırlatarak, bunun sürdürülebilir bir başarı olduğunu Paris 2024’te göstermenin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Geride kalan yıllar içinde ortaya koydukları çabanın bir çok uluslararası madalya kazandırmakla beraber, Paris 2024’te Klasik Yay Erkek Milli Takımı’yla üçüncülük kürsüsüne çıkılmasını sağladığını belirten Ergin, okçuluk branşında madalya kazanan 7 ülkeden biri oldukları için gurur duyduklarını vurguladı.

YORUM YAZ