Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest finalinde 5. oldu

Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olmayı başaran 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, finalde 5. sırayı aldı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metre serbest stilde final heyecanı yaşandı. Olimpiyat oyunları tarihinde yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olmayı başaran 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, final mücadelesinde 5. sırayı aldı.

Haberin Devamı

Milli yüzücümüz, 14.41.22'lik derecesiyle yarışı beşinci sırada tamamlarken Bobby Finke, 14.30.67 ile dünya rekorunu da kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Kuzey Tunçelli'nin 14.41.22'lik derecesi, bir kez daha dünya gençler rekoru olarak kayıtlara geçti.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada 16 yaşındaki yüzücümüz, "İnanılmaz bir yarıştı. Burada bana destek herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefi gerçekleştirdim. Dünya gençler rekoru kırdım fakat bu Olimpiyat Oyunları, benim için sadece bir başlangıç. İnşallah ileriki Olimpiyat Oyunları'nda büyük başarılar elde edip Türkiye'yi daha büyük gururlandırmak istiyorum. İnşallah madalya almak istiyorum ileriki Olimpiyatlarda" ifadelerini kullandı. 

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN BÜYÜK ÖVGÜ

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; Kuzey Tunçelli'ye ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bize bir madalyadan daha fazlasını verdin Kuzey! 16 yaşında tarih yazdın... Seni bu kürsülerde göreceğimize yürekten inanıyoruz!" ifadelerini kullandı.

 

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest finalinde 5. oldu

YORUM YAZ