Meryem Betül Çavdar'dan bronz, Ali Can Özcan'dan gümüş madalya

Para taekwondocumuz Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 52kg’da rakibini yenerek ülkemize Paris’teki ilk madalyasını bronzla kazandırdı. Ali Can Özcan ise erkekler K44 58kg’da finalde kaybetti ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Meryem Betül Çavdar'dan bronz, Ali Can Özcan'dan gümüş madalya

Paris’teki Paralimpik Oyunları’nda para taekwondocumuz Meryem Betül Çavdar, dün kadınlar K44 52kg çeyrek finalinde Gürcistan’dan Ana Japaridze’ye 7-6 yenildi. Çavdar repesajda Brezilya’dan Maria Machado Stumpf’u 8-6 ile geçerek bronz için tatamiye çıktı. Milli sporcumuz, Meksika’dan Jessica Qoijano’yu 6-3 yenerek, ülkemize Paris’teki ilk madalyasını kazandırdı ve Tokyo 2020’deki gümüşün ardından ikinci paralimpik madalyasını elde etti.

Haberin Devamı

Toplamda 5. madalyası

Ali Can Özcan ise erkekler K44 58kg çeyrek finalinde İspanya’dan Joel Martin Villalobos’u 22-17 ve yarı finalde Azerbaycan’dan Sabir Zeynalov’u 23-18 yendi. Ali Can, finalde rakibi Asaf Yasur’a mağlup olarak gümüşün sahibi oldu. Kariyerinde ikişer kez Avrupa şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan, dünya şampiyonalarında da 1 gümüş, 3 bronz madalyası olan Milli sporcu, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

YORUM YAZ