Küresel iletişim kesintisi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı da vurdu!

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı da etkiledi. Küresel iletişim kesintisi nedeniyle bilişim teknolojileri operasyonlarının etkilendiğini duyuruldu.

Küresel iletişim kesintisi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı da vurdu!

 

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan sorun nedeniyle global çapta siber bir kriz yaşanıyor. Bu krizden 2024 Paris Olimpiyatları da nasibini aldı.

Haberin Devamı

Paris 2024'ün internet sitesinden yapılan açıklamada, oyunların başlamasına bir hafta kala bazı bilişim sistemleri operasyonlarının küresel iletişim kesintisinden zarar gördüğü ancak acil durum planının devreye sokulduğu belirtildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Açıklamada, sadece üniformaların ve akreditasyonların teslimatıyla ilgili sıkıntı yaşandığı, biletleme sisteminin kesintiden etkilenmediği aktarıldı.

Uçuşlardaki aksaklıklar gerekçesiyle bazı heyetlerin gelişlerinin geciktiği ancak Paris 2024 görevlilerinin delegasyonları en iyi koşullarda karşılamak için havalimanlarında ve olimpiyat köyünde çalıştığı bildirildi.

Ekiplerin operasyonların devam edebilmesi için seferber olduğu da kaydedildi.

YORUM YAZ