Boksta final şansını kaybeden Esra Yıldız Kahraman, bronz madalyanın sahibi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 57 kiloda yarı final mücadelesinde milli sporcumuz Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı boksör Lin Yu Ting'e mağlup olarak final şansını kaybetse de bronz madalyanın sahibi oldu.

Boksta final şansını kaybeden Esra Yıldız Kahraman, bronz madalyanın sahibi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 57 kiloda milli sporcumuz Esra Yıldız Kahraman, yarı final mücadelesine çıktı. Tayvanlı boksör Lin Yu Ting'e kaybeden Esra, daha önce garantilediği bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Lin Yu Ting'e 5-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetse de olimpiyat üçüncülüğünü elde etti.

Karşılaşma sonrası görüşlerini paylaşan Esra Yıldız Kahraman, "Tabii ki de hedefim şampiyonluktu. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Talihsizlikler de biraz beni buldu. Dün biraz rahatsızlandım. Elimden gelen her şeyi yaptım. Tabii ki de daha iyi olabilirdi, daha iyi performans gösterebilirdim. Rakibim de bir numaralı seribaşı zaten, iyi bir rakip. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Nasibimizde bronz madalya varmış. Tabii ki bu yolun sonu değil. 2028'te Los Angeles var. Şu an yine büyüyerek gidiyorum. Tokyo'da çeyrek finalde yenildim. Burada bronz madalya kazandım. Los Angeles'ta da inşallah altın madalya kazanırım diyorum. Daha yolun sonu değil, yola devam. Beni destekleyen, dua eden herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak müsabakayı salonda izledi. Müsabaka sonrası gerçekleştirdiği paylaşımda Bakan Osman Aşkın Bak, "Esra Yıldız Kahraman Olimpiyat Üçüncüsü! Harika mücadele ettin Esra, seninle gurur duyuyoruz!" ifadelerini kullandı. 

 

Boksta final şansını kaybeden Esra Yıldız Kahraman, bronz madalyanın sahibi

YORUM YAZ