MENÜ

Oklar Hamza Hamzaoğlu'na döndü

İlk 11 maçında sadece 4 puan kaybeden Hamzaoğlu, son 5 maçta 8 puan yitirince sorgulanmaya başlandı.

Oklar Hamza Hamzaoğlu'na döndü

Cesare Prandelli’nin yerine göreve geldikten sonra fırtına gibi esen Hamza Hamzaoğlu, son haftalardaki düşüşüyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmeye başladı. 45 yaşındaki çalıştırıcı, ilk 11 haftalık dönemde sadece 4 puan kaybı yaşamış ve takıma müthiş bir ivme kazandırmıştı. Ancak fikstür zorlaştıkça, işin rengi değişti. Artık oyuncuların bireysel performanslarından çok, Hamza hocanın taktikleri, 11’leri ve değişiklikleri konuşuluyor.

1- Büyük maçları kazanamıyor

Hamza Hamzaoğlu’nun, ligin zirvesinde yer alan takımlara karşı büyük bir başarısızlığı söz konusu. Fenerbahçe, Bursaspor, Trabzonspor ve Başakşehir’e karşı galibiyeti yok. İlk yarının sonuna denk gelen Beşiktaş zaferi dışında galibiyet elde edilememesi, şampiyonluk yarışında takımı ciddi şekilde etkiledi. Bu arada ilk 6’daki takımlara karşı tek maç kaldı; o da 33. haftada TT Arena’da Beşiktaş’a karşı...

2- Umut inadı 6 puanı götürdü

Zorluk seviyesi yüksek maçlarda bir şekilde kazanan takımı bozmayı tercih etti. Hem Saracoğlu’ndaki Fenerbahçe derbisinde hem de Avni Aker’deki Trabzonspor mücadelesinde Umut’u sağ kanada koydu. Bu iki maçta da rakipler Galatasaray’ın sağ tarafını çok zorladı. Nitekim ileriden destek alamayan Sabri, bu maçlarda hem hücumda kayboldu hem de yenen gollerde yaptığı hatalarla kaybedilen 6 puana damga vurdu. Bununla birlikte yaptığı değişiklikler hep eleştirildi. Golcü alması gereken zamanlarda orta saha aldı, orta alanı tutması gerekirken golcü oyuna soktu. Son olarak Bruma gibi etkili bir kanat oyuncusu varken, bitik Pandev’i sahaya sürmesi, el freni etkisi yaptı.

3- Yönetimle ağız birliği etti

Galatasaray’ın savunma problemi, ligin ilk yarısında da bas bas bağırıyordu. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde, Sarı-Kırmızılı ekibe hiç yakışmayan sonuçlar alınmış, Prandelli döneminden kalma 4 gollü yenilgiler takımın kimyasını bozmuştu. Ancak Hamza hoca, takviye ihtiyacına rağmen devre arasında transfer yaptırmadı. Yönetimin ekonomik tasarruf tedbirlerine aynı şekilde destek verdi. Ancak şimdi sağ bekte Sabri’ye muhtaç, sol bekte dökülen Telles’e çare bulamıyor. Semih’e alternatif üretilemedi. Rakipler elini kolunu sallaya sallaya defansı geçiyor. Galatasaray son yılların en çok gol yediği sezonunu yaşıyor.

4- Tüm camia ondan umutlu, ama...

Camia Hamza hocadan umutlu. Lige yaptığı giriş, basın toplantılarındaki ağırbaşlı duruşu, polemiğe girmeyişi, uzlaştırıcı tavrı ve oyuncularıyla olan ilişkisi takdir topluyor. Bu nedenle 23 Mayıs’taki kongre için başkan adaylığını açıklayan neredeyse her üye, yola onunla devam etmek istediğini belirtti. Ancak bu durumun Hamza hocayı hem rehavete soktuğu hem de baskı altına aldığı belirtiliyor. Hamzaoğlu şu ana kadar bu baskıyı kaldıramadı. Ligin geri kalanında yapacağı işler, onun kulüpteki geleceğini belirleyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ