Mete Gazoz, Avrupa finalinde!

Son olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz, koleksiyona bir altın madalya daha eklemeye hazırlanıyor. Erkek Milli Takımı ile Paris 2024’e kota alan milli okçumuz, Almanya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda finale kaldı.

Mete Gazoz, Avrupa finalinde!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na geri sayım devam ederken, ülkemizi okçulukta bir kez daha temsil edecek, son şampiyon Mete Gazoz, Avrupa arenasında göğsümüzü kabarttı. Almanya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda milli okçumuz finale kalma başarısı gösterdi. Daha önce Avrupa Şampiyonası’nda 2016’da gümüş, 2022’de de bronz madalya kazanan Mete Gazoz koleksiyonunda eksik altın madalyayı tamamlamak için pazar günü finale çıkacak. Sıralama atışlarını 689 puanla 2. bitiren Mete Gazoz, ilk iki turu ‘bay’ geçti.

Haberin Devamı

Şampiyonun finali pazar günü

24 yaşındaki milli okçumuz, 16’lı turda Lüksemburg’lu Pit Klein’i 6-0, 8’li turda, tecrübeli isim Hollandalı Steve Wijler’ı 6-0, çeyrek finalde de bir diğer Hollandalı Gijs Broeksma’yı 6-0’la hiç set vermeden geçti. Mete Gazoz yarı finalde ise 17 yaşında, Fransa’nın gelecek vadeden isimlerinden Baptiste Addis’i de 7-1 eleyerek finale çıktı. Milli sporcumuz pazar günü, TSİ 16.43’te Sloven Den Habjan Malavasic’le karşılaşacak.

4 bronz maçına çıkacağız

Makaralı yay bireyselde de iki bronz maçı başarısı geldi. Makaralı yay kadınlar kategorisinde Hazal Burun ile makaralı yay erkekler kategorisinde Emircan Haney ise bronz madalya maçına çıkacak. Milli okçular, önceki gün de klasik yay ile makaralı yay karışık takımda, iki bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı. Makaralı yayda madalyalar cumartesi günü, klasik yayda ise pazar günü sahibini bulacak.

Haberin Devamı

Mete Gazoz, Avrupa finalinde

YORUM YAZ