MENÜ

Oğuzhan: Bilic'e "hayır" dedim!

Beşiktaş'ın genç yıldızı, oynamadığı dönemlerde bile çalışmayı bırakmadığını söyledi, “Pes edebilirdim ama bunu yapmadım. Çünkü kendime güveniyordum. Neler yapabileceğimi biliyordum. Bugün için zirvedeyim dersem hata ederim. Çünkü zirvede olduğunuz zaman artık geliştiremeyeceğiniz bazı şeylerin olması lazım” dedi.

Oğuzhan: Bilic'e "hayır" dedim!

Ligin ilk yarısını zirvede tamamlayan Beşiktaş’ın kuşkusuz en göze batan ismi Oğuzhan Özyakup’tu... Genç yıldız takımın adeta “maestro”suydu... Çalışkanlığı, zekası, pasları yetmezmiş gibi birbirinden kritik gollere imza atarak Kartal’ı ayakta tuttu. İkinci yarıya aynı heyecan ve iştahla hazırlanan Oğuzhan, Antalya kampında Milliyet’in konuğu oldu... İşte Türk Futbolu’nun yeni “süperstar”ının çarpıcı açıklamaları:

Slaven Bilic döneminde çok çalıştım... Oynamadığım dönemlerde bile her zaman çalıştım. Hiçbir zaman pes etmedim. Kendimi hep “asla pes etme” diye motive ettim. Yine çalıştım, yine çalıştım... Hem de hiç durmadan. İşte şu an o çalışmalar sayesinde buralardayım. Hep sabrettim ve mücadele verdim. Pes edebilirdim ama bunu yapmadım. Kendime güveniyordum. Geçen sene sayesinde bu sene daha iyiyim.”

Güneş’e övgü

“Tolgay ve Veli’nin sakatlığından sonra bu şansı bulduğum yönündeki yorumlara katılmıyorum. Onlar sakatlanmadan bile önce, Şenol hoca bize verdiği görevler konusunda çok netti. Hoca her birimize ayrı ayrı özgüven verdi. Bunu takımdaki herkes hissetti. Bizim tipimizdeki oyuncular için başkasının verdiği özgüven önemli değil, zaten özgüveni yüksek oyuncularız. Ama hocadan aldığımız o yardım, çok güzel şeylerin yansımasına neden oldu.”

Bilic’e hayır dedim


“Bu senenin benim için son olduğunu düşünenler oldu mu bilemem ama ben hiçbir zaman biteceğim diye düşünmedim. Böyle bir yorumu duysam bile umursamam. İlk senemde Samet Hoca döneminde beklentilerin üstünde değil beklentilerin bayağı üstündeydim. Bilic yeni geldiğinde ilk iki hafta beni oynatmadı. Benimle konuştu. Bana ‘kanatta oynamak ister misin?’ dedi ve ben de bunu kabul etmedim. Çünkü kendi pozisyonum değildi. ‘Gerekirse yedek beklerim. Bu hafta değil ama sonra yine oynarım’ diye düşündüm. Üçüncü lig maçında kendi pozisyonumda oynamaya başladım. Peki ‘zirvede miyim’ diye soracak olursanız, sizce zirve nedir. Bu zirve konusunu kendi aramızda da konuştuk. Bazıları 28 yaşında zirve yapar bazıları ise 35. Beklentilerimi her zaman yükselttim. Biraz da şansımı kendim yarattım. Ne yapabileceğimi her zaman biliyordum. Yorumcuların ve medyanın düşündüğüne göre hareket etmedim. Zirvede olduğunuz zaman artık geliştiremeyeceğiniz bazı şeylerin olması lazım. İnsan 60 yaşında olsa bile bazı şeyleri değiştirebilir o nedenle zirvedeyim derseniz hata yapmış olursunuz. Mario Gomez, Bayern Münih’te yılda ortalama 60’a yakın maçta 40 gol atsa, Türkiye’de de 30 maçta 25 gol atsa, hangisi zirve olur?”

Ortam müthiş

“Takımdaki arkadaşlık ortamı müthiş. Size bunları anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor. Benim hiç abim olmadı o nedenle burada abi kardeş gibi ilişkilerimiz var. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Zayıf ve güçlü noktalarımızı biliyoruz. Bir süre sonra takım olarak inanılmaz güçlü oluyoruz. Sadece futbol olarak değil, takım olarak, arkadaşlık olarak birçok şeyi öğreniyoruz. Şenol Güneş’in gelmesi inanılmaz yararlı oldu. Hiçbir hocayı eleştirmem, hepsinin ayrı felsefesi var. Beşiktaş geçen sene her maça kazanmak için çıktı. Bunu bu sene de her yerde gösteriyoruz. Biz geçen sene bazı maçlarda geriye çekilerek beklerdik ama bizim en iyi yönümüz hücum yönümüzdür. Milan, Juventus, Manchester United, Barcelona gibi takımlara karşı kontrollü oynarsın ama ligde kesinlikle Türkiye’nin en büyük kulübüyüz. Her maça kazanma felsefesiyle çıkarız. Oyuncuları serbest bırakan çok pas yaptıran ve hücumu seven bir hoca geldi.”

İçimi bilseler havalı demezler


“Pozitif bir insanım, hiçbir zaman negatif düşüncede olmadım. Gergin ortamları hafifletirim. Ne kadar pozitif olursan o kadar mutlu olursun. Negatif düşünceler seni daha da alta çeker. Hiçbir zaman kendimi başkasından üstün görmem. Zaman zaman ego olur insanlarda. Herkes egoludur. Ego bazı zamanlar güzeldir de. Dışarıdaki insan bana havalı der ama beni tanımadığı için bu yorumu yapar. Benim içimi bir bilse çok daha farklı düşünür.”

Van Persie büyük oyuncu

“Robin van Persie çok büyük bir oyuncu. Hollanda maçında gol attım ve çok sevindim. O takımdaki dört oyuncunun U-17’de kaptanlığını yaptım. Alt yapılarda kaptanlık yapan tek Türk benim. O kadar kaptanlık yapan bir oyuncu A takımda da kaptanlık yapar. Maçtan sonra soyunma odalarına gittim. Üzgün ama umutluydular. Robin van Persie benim gol atmama sevinmişti. Biz onunla çok iyi dostuz. O benim neler hissettiğimi çok iyi bilir. O kadar yakın arkadaşız.”

Doğrusunu yapmışımdır

“Benim Quaresma ile aramda pas vermediğim konusunda hiçbir problem yok. Belki başka takımlarda böyle şeyler olabilirama bizim takımda söz konusu bile olamaz. Quaresma gerçekten çok iyi bir insan. Maçlarda pas tercihleri olabilir. Bazen pas vermemişim ama analizde baktığımda doğrusunu yapmışım. O an futbolcu kendi açısından düşünür. Ama yukarıdan baktığın zaman durum daha farklı gözükebilir.”

Şampiyonluğu hak ediyoruz

“Quaresma bize zaman zaman ‘Siz çok şanslısınız’ diyor. Aynı jenerasyonun futbolcuları olduğumuzu söylüyor. Takımda genç oyuncular çok fazla. Arada tecrübeli isimler de var. Birbirimize ayak uydurmaya çalışıyoruz. Gerçekten çok iyi bir atmosfer oluştu. Geçen seneye göre artık daha tecrübeliyiz. Sezona iyi başladık ve 40 puanı geçtik. İkinci yarıda üzerimizde o baskı olacak. Bizim dışımızda o baskıyı üzerimizde hissettirmeye çalışacaklar ama biz o hedefi, şampiyonluğu hak ediyoruz ve ona ulaşacağız.”

Arda’nın izinde!

“Benim her zaman idolüm Zidane olmuştur. O çok büyük bir oyuncu çok büyük efsanedir. O bıraktıktan sonra Riquelme ve Fabregas’ı kendime örnek aldım. Arda abi bizim için Avrupa’da çok önemli, çok büyük kapılar açtı. Önce Beşiktaş’ta büyük başarılar yakaladıktan sonra, ben de Arda abi gibi Avrupa’nın en büyük kulüplerine gitmek isterim. Ama önce Beşiktaş’ın başarısı.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ