MENÜ

Nottingham Forest-Arsenal maç sonucu: 4-2

Premier Lig'de bir türlü istediği sonuçları alamayan Arsenal, FA Cup 3. tur karşılaşmasında Championship ekibi Nottingham Forest'a 4-2 mağlup oldu ve kupaya veda etti.

Nottingham Forest-Arsenal maç sonucu: 4-2

İngiltere FA Kupası 3. tur karşılaşmasında Championship ekibi Nottingham Forest, kupanın en büyük sürprizlerinden birisine imza attı. Ev sahibi ekip, güçlü rakibi Arsenal'i 4-2 mağlup etti ve son 32 takım arasına kalmayı başardı.

Karşılaşma oldukça hareketli başladı. 20. dakikada Nottingham Forest, Eric Lichaj'ın golü ile 1-0 öne geçti, fakat Arsenal 3 dakika sonra Per Mertesacker ile eşitliği yakaladı.

İlk yarı tam bu skorla bitti denilirken, Eric Lichaj tekrar sahneye çıktı ve 44. dakikada attığı golle Nottingham Forest, soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıda Premier Lig ekibi Arsenal, geri dönüş için sahaya çıkarken, ev sahibi ekibin maçı bırakmaya hiç niyeti yoktu. Dakikalar 64'ü gösterdiğinde kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Ben Brereton farkı 2'ye çıkardı.

15 dakika sonra Welbeck, farkı 1'e indiren golü atsada, City Ground Stadı'nda skoru belirleyen gol 85. dakikada Kieran Dowell'dan geldi.

Notthingham Forest güçlü rakibini mağlup ederek FA Cup'ta bir üst tura yükselmeyi başardı. Arsenal ise Premier Lig'in ardından FA Cup'ta da büyük bir hayal kırıklığı daha yaşadı.

Bu sonuçla Arsenal, Arsene Wenger yönetiminde ilk kez FACup'a 3. turda veda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ