MENÜ

Nebahat Çehre hayranlarını üzdü - Nebahat Çehre kimdir?

Nebahat Çehre kötü bir haber ile sabah saatlerinde gündeme geldi. Usta oyuncu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Aşk-ı Memnu'da kariyer zirvesi yapan Nebahat Çevre ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki Nebahat Çehre'nin rahatsızlığı ne? Nebahat Çehre kimdir, kariyeri nasıl gelişti? Merak edilenleri ve Nebahat Çehre'nin özel yaşamı ile ilgili bilinmeyenleri derledik.

Nebahat Çehre hayranlarını üzdü - Nebahat Çehre kimdir?

Nebahat Çehre, sabahın ilk saatlerinde ülke gündemine geldi. Nebahat Çehre, sevenlerini korkuttu. Usta sanatçı, bu sabah Fulya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Duymayan Kalmasın programının haberine göre; Soğuk algınlığı nedeniyle tedavi gören Nebahat Çehre'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Nebahat Çeyre böyle bir durumda gündeme gelince, 'Nebahat Çehre kaç yaşında?' vs gibi sorular da doğal olarak gündeme geldi. Güzelliğiyle yıllardır ekranlara ışık katan Nebahat Çehre ile ilgili bilinmeyenlere haberimizde yer verdik.

Nebahat Çehre kaç yaşında?



Nebahat Çehre'nin asıl ismi bilinenden farklı. Ünlü oyuncu bir ön isme sahip. İşte detaylar; Hilal Nebahat Çehre 1944 Samsun doğumlu. Türk oyuncu, şarkıcı ve modeldir. Nebahat Çehre, Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ailenin tek kızı olan Çehre anne tarafından Laz, baba tarafından ise Gürcü kökenlidir.

Nebahat Çehre'nin filmleri



Nebahat Çehre henüz beş yaşında iken ailesi İstanbul'a göç etmiştir. Çehre, 15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçilmiştir, fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961'de Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek filmde rol aldı ve Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlenmiş, kendi deyimiyle "Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasında Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim" diyerek Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini belirtmiştir.

Nebahat Çehre hangi dizide oynuyor?




Nebahat Çehre yeni bir diziyle tekrar ekranlara dönmüştü. Ünlü oyuncu yapımcılığını Düş Gezginleri’nin üstlendiği, senaryosunu Rüya İşçileri’nin yazdığı, yönetmen koltuğuna Müge Uğurlar’ın oturduğu 'Yuvamdaki Düşman' dizisinde güçlü, zeki ve dominant anne 'Olcay Çifthanlı' rolüyle seyircinin karşısında. Alımlı, şık ve hayranlık uyandıran bir kadın olan 'Olcay Çifthanlı', soylu bir ailenin kızı olarak başarılı bir evlilik yapmıştır. İki çocuk annesi olan Olcay, kocası 'Mehmet Ethem Çifthanlı' öldükten sonra çocuklarının her zaman gözünün önünde olmasına önem vermiş ve ailesini bir arada tutmayı başarmıştır. Sosyal hayatta son derece etkin olan Çifthanlı, aile işlerinin kontrolünü de hiçbir zaman bırakmamakta kararlı.

Nebahat Çehre'nin eski kocası


Nebahat Çehre bir süre sinemadan uzak kaldıktan sonra Güney'den boşanıp, tekrar kamera önüne çıktı. 70'li yıllarda başlayan seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yapan Çehre, ikinci evliliğinin ardından sahne hayatına ara vermis, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra televizyon dizilerinde rol almıştır. Çehre'nin "Büklüm Büklüm" adını taşıyan bir de şarkısı bulunmaktadır. Bestesi Sezen Aksu'ya ait olan şarkı için Çehre, "1980'de sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını yorumladım. Yaptığım albüm ve söylediğim şarkı listelerde birinci sıraya yerleşti." ifadesini kullanmıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ