MENÜ

Napoli-Beşiktaş maç sonucu: 2-3

UEFA Şampiyonlar Ligi Grup maçları kapsamında temsilcimiz Beşiktaş, Napoli'ye konuk oldu. Siyah Beyazlılar deplasmanda oynanan mücadeleyi 3-2 kazandı. Aboubakar'ın yıldızlaştığı mücadelede Kamerunlu golcü 2 gole imza atarken Adriano da diğer skora katkı yapan isim oldu. Karşılaşma baştan sona heyecan içinde geçti.

Napoli-Beşiktaş maç sonucu: 2-3

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. hafta maçında Beşiktaş, İtalya temsilcisi Napoli'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti.

San Paolo'da oynanan mücadelede ev sahibi Napoli'nin gollerini 30. dakikada Mertens ve 69. dakikada Gabbiadini atarken temsilcimiz Beşiktaş'a galibiyeti getiren gollerini 12. dakikada Adriano ve 38. ve 86. dakikalarda Aboubakar kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 5 yapıp grupta ikinci sıraya yükselirken, Napoli 6 puanda lider olarak kaldı.

Napoli maça hızlı başladı

4. dakikada Napoli tehlikeli geldi, dar açıdan Dries Mertens'in vuruşunda Fabri çeldi. Kullanılan kornerde yine Mertens gelişine vurdu ve mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. İtalya ekibi maça hızlı başlayan taraf oldu ve Beşiktaş yarı alanında daha fazla göründü.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Tosic topu kontrol etmek isterken topa elle müdahale etti. Napoli sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ghoulam'ın vuruşunda top barajdan sekti ve kornere çıktı. Korner atışında Ghoulam'ın vuruşunda top barajdan sekti ve kornere çıktı. 9. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topu yumrukladı.

Napoli-Beşiktaş maç sonucu: 2-3



Beşiktaş'ta Adriano sahneye çıktı

Mücadelenin 12. dakikasında Quaresma sağ kanattan topu getirdi. Beck'e pasını verdi. Beck'in ortasında top savunmaya çarptı. Tolgay önünde kalan topu Quaresma'ya aktardı. Quaresma sağ çizgiden içeriye çevirdi. Adriano arka direkten vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Adriano, Rizespor'un ardından Napoli maçını da boş geçmedi ve Beşiktaş'ı öne geçiren golü kaydetti.

Fabri'den kritik kurtarış

18'nci dakikada Napoli, Lorenzo Insigne ile hızlı çıktı. Savunmanın arkasında Mertens ile topu buluşturdu. Mertens'in sol çaprazdan vuruşunda Fabri topu son anda çıkardı. Napoli maçın 25. dakikası dolmadan 8 korner kullandı.

Napoli-Beşiktaş maç sonucu: 2-3



Önce yokladılar sonra attılar

Maçın 29. dakikasında Lorenzo Insigne sol taraftan ortaladı. Tosic araya girdi. Sonrasında Insigne bir kez daha çevirdi. Mertens kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı. Bu pozisyonun ardından Beşiktaş'ta Quaresma ofsayta yakalandı. Pozisyonun devamında Jose Callejon ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta Mertens topu boş kaleye gönderdi ve beraberliği sağladı.



Aboubakar siftah yaptı

32. dakikada Necip, sağ tarafta Quaresma'ya aktardı. Qauresma'nın otasında Aboubakar kafayı vurdu. Savunma müdahale etti. Bu pozisyonun 1 dakika sonrası Caner sol kanattan ortasını yaptı. Aboubakar uygun pozisyonda vuruşunu yapamadı. Yardımcı hakem öncesinde ofsayt bayrağını kaldırmıştı. Kamerunlu futbolcu lig maçlarından da sık sık gol kaçırdığı için eleştirilere maruz kalmıştı.

Karşılaşmanın 38'nci dakikasında Jorginho'nun geri pasında top Aboubakar'da kaldı. Aboubakar ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu. Golcü futbolcu Beşiktaş forması ile ilk resmi golünü Napoli'ye karşı atmış oldu. Abobakar ,13. Şampiyonlar Ligi maçında 7. golünü Siyah Beyazlı forma ile attı.

Maçın 2. yarısına iki ekipte maça başladıkları 11'ler ile devam etmeyi tercih etti.



Fabri penaltıyı yaptırdı ama...

Maçın 49. dakikasında Napoli penaltı kazandı. Callejon topla buluştu. Vuruşunda top Fabri'den döndü. Sonrasında top Mertens'in önünde kaldı. Fabri'nin Mertens'e yaptığı harekete hakem faul kararı verdi. Lorenzo Insigne'nin penaltı vuruşunda Fabri sol köşeden topu çıkardı.

53'ncü dakikada Adriano sol kanatta Maggio'nun müdahalesi sonrası yerde kaldı. Sarı kart isteyen Adriano sarı kart gördü. Faulu yapan Maggio da kart gören diğer isim oldu.

Quaresma gole çok yaklaştı

Karşılaşmada dakikalar 62'yi gösterdiğinde Ghoulam'ın ortasında Fabri topu yumrukladı. Sonrasında Aboubakar sağ kanattan hızlı çıktı. Pasında Napoli savunma geri pası verdi. Kısa kalan topa Quaresma'dan önce Reina dokundu. Maç başından beri istekli görüntüsü ile Siyah Beyazlılar'ın hücumda en önemli silahı olan Portekizli, Adriano'nun attığı golde de asisti yapan isim olmuştu.

65'te Napoli'de Lorenzo Insigne oyundan çıktı yerine Manolo Gabbiadini oyuna girdi.

Yine penaltı kararı

Maçın 68. dakikasında Hakem yine penaltı kararı verdi. Caner'in Mertens'e yaptığı hareket için hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Gabbiadini sol köşeye vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.Caner Erkin hakeme penaltı kararı nedeniyle yoğun itirazda bulununca maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

70'de Napoli'de Jorginho oyundan çıktı yerine Diawara girdi. Beşiktaş'ta ise Gökhan İnler, Adriano'nun yerine oyuna dahil oldu. Şenol Güneş oyuna bir müdahalede daha bulunarak 75'te
Tolgay'ın yerine forvet oyuncusu Cenk Tosun kalan dakikalarda gol aramak için oyuna girdi.

Ofsayt nedeniyle gol sayılmadı

76. dakikada Napoli ataklarını sıklaştırdı ve Callejon'un içeriye ortasında Tosic'in müdahalesi sonrası top direkten döndü. Sonrasında Gabbiadini topu ağlarla buluşturdu. Öncesinde hakemin ofsayt bayrağı temsilcimizin rahat nefes almasını sağladı.

Aboubakar yine sahnede

Karşılaşmanın 86. dakikasında Quaresma'nın sol taraftan ortasında Aboubakar kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Topu ağlara gönderdi. Kamerunlu golcü maçtaki 2. golüne imza attı ve takımını yeniden öne geçirdi.

82'de İtalyan temsilcisinde Allan Piotr Zielinski'nin yerine oyuna girdi. oyundan çıktı. 90'da da Beşiktaş'ta Talisca, Necip Uysal'In yerine oyuna dahil oldu.

Maç 3-2'lik Beşiktaş galibiyeti ile sona erdi ve grupta Siyah Beyazlılar, puanını 5'e yükseltti ve Napoli'nin ardından 2. sırada yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ