MENÜ

Müthiş kapışma: Sow - Negredo

Bu akşamki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi iki takımı, FANATİK yazarları mercek altına aldı.

Müthiş kapışma: Sow - Negredo

Le Guen, Timsah’ı 3’lü defansla ayağa kaldırdı, ancak Ertuğrul’suz bu sistem işlemiyor. İspatı çok net; 5 haftadır kazanamıyor. Fransız hoca, ligin en iyi kanat ataklarına sahip takıma karşı devrim yapıp 4’lüye dönmezse başına iş alabilir!

Bursaspor’un sezon başından bu yana en büyük kâbusu sakatlıklar. Önemli maçların hiçbirine bir türlü tam kadro çıkamadılar. Nitekim 5 maçtır da kazanamamanın en büyük ve haklı bahanesi bu. Ancak bu bahaneye sığınmak yerine; teknik direktör Le Guen’in aynı 8. haftadaki Osmanlı maçının devresinden itibaren yaptığı gibi bir devrime ihtiyacı var. 3-5-2’ye döndükten sonra 6 buçuk maçta kazanılan 14 puan Fransız hocayı Türkiye’de 3’lüyü en iyi uygulayan isim yaptı. Ta ki onu bu sisteme iten Ertuğrul sakatlanana kadar. Yerine kimi koyduysa olmadı ve olmayacak da.. Ve Ertuğrul bugün de yok.

Kenarlara dikkat!

Beşiktaş karşısında daha dün imza atan Bostock muhtemelen orta sahada olacak. Shehu ise Ekong ve Titi’nin yanına 3’lüye geçecek. Şimdilik plan bu. Ancak Le Guen, bu ısrarından dönüp, Batalla’nın yokluğunda en azından 4’lü savunmayla rakibi karşılamak zorunda. Unutulmamalı; 33 golü olan Beşiktaş bunun yarısını, 11’i kafa olmak üzere kenar organizasyonlarıyla attı. Yani Barış ve Aziz’e bu yük ağır gelir. Aksi takdirde mevkiisini idare edecek oyuncularla Başakşehir gibi büyük bir hüsran daha yaşatabilir taraftarına Le Guen. Hesabı da, Fransa biletiyle ödeyebilir!

Ömer Necati Albayrak

************************************************

Geniş alanda oynamaya çalışan ve birlikte hareket etmekte zorlanan Bursaspor’a karşı Kara Kartal yine avantajlı. Negredo için bu mücadele çok önemli. Eğer şansınıiyi kullanamazsa, formayı Vagner Love kapar

Formsuz bir dönemden geçiyor olmasına rağmen seyirci potansiyeli düşünülünce yine de zor bir deplasmandır Bursa. Son maçlarda yakalanan üstünlüğe rağmen Bursaspor’un uzun süren sıkıntılı haftaları atlatıp taraftarı ile barışabilmesi adına Beşiktaş maçı iyi bir fırsat. Ancak diğer taraftan Başakşehir ve Alanya maçları gösterdi ki geniş alanda oynamaya çalışan ve birlikte hareket etmekte zorlanan Bursaspor’a karşı Beşiktaş yine avantajlı. Babel’in yokluğuna rağmen ortasahada Medel, Oğuzhan ile birlikte formda Talisca bu tip maçların anahtarı olabilir.

Süreç oldukça zorlu

Bir diğer ayrıntı ise Vagner Love transferi. Negredo’nun forma rekabetini kaybetmemek adına en az Cenk Tosun kadar güçlü bir rakibi var. Sonuçta rekabet her futbolcu için itici bir güç ancak Negredo, Bursa maçındaki şansını değerlendiremezse Vagner Love formayı alır ve bir daha geri vermeyebilir. Sonuçta Beşiktaş’ın zorlu geçecek Bayern, Fenerbahçe, Trabzon ve yine Bayern maçlarının olduğu süreç öncesinde Vida, Vagner Love gibi oyuncuları takımın iskeletine ekleyip en güçlü hali ile bu zamana hazır olma mecburiyeti var.

Erman Özgür

Kartal’ın kâbusu Sow

Yeşil-Beyazlılar’ın, Beşiktaş’a ligde attığı son 9 gol, Pinto, Batalla, Ferhat Kiraz, Bakambu, Ozan Tufan, Traore, Stoch, Emre Taşdemir ve Dzon Delarg’den geldi. Bursa’nın yeni transferi Moussa Sow ise Kara Kartal’ın, Fenerbahçe’de oynadığı dönemde adeta kabusu olmuştu. Senegalli yıldız, Beşiktaş’a karşı 9 maçta rakip fileleri 8 kez salladı.

Negredo şov peşinde

Cenk Tosun’un, Everton’ın yolunu tutmasının ardından Alvaro Negredo, Kara Kartal’ın 1 numaralı gol silahı haline gelmişti. Ancak Vagnero Love transferi sonrasında yeni bir rakibi olan Negredo, zorlu Bursa deplasmanında kendisini gösterip, ilk 11’de yerini sağlama almaya calışacak. Ligde oynadığı son 4 maçta 2 golü bulunan İspanyol yıldız, toplamda ise bu sezon 29 mücadelede rakip filelere 11 gol attı ve 4 de asist yaptı.


Vagner Love fırtınası

Haberin Devamı
YORUM YAZ