MENÜ

Mustafa Cengiz: Gomis penaltıyı atarken içimde fırtınalar koptu

Göztepe maçında yaşadığı heyecanı FANATİK’e anlatan Başkan Cengiz, “Gomis penaltı noktasına gittiğinde Fatih Terim’e müthiş saygı duydum. Sorsanız ben soğukkanlıyımdır aslında. Fakat ilk defa bir penaltı atışına bakmadım. Rakibe saygısızlık olmasın diye sevinmedim ama içimde fırtınalar koptu”dedi.

Mustafa Cengiz: Gomis penaltıyı atarken içimde fırtınalar koptu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in FANATİK’e verdiği röportajın ikinci bölümünde de çok önemli açıklamalar var.

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Göztepe maçında yaşadığı heyecanı şöyle anlattı: “Gomis topu alıp penaltı noktasına diktiğinde Fatih Terim’e müthiş saygı duydum. Hoca teknik ve taktik kabiliyetinin yanı sıra tam bir psikolog olmuş. Hocanın cesaretine hayranım. 3 kere penaltı kaçırmış oyuncunuza şampiyonluk maçında tekrar penaltıyı kullandırmak çok kolay bir karar değil. O penaltı kaçtığı takdirde şampiyonluğu da yitirebilirsiniz. Nerdeyse sokağa çıkmama riskiniz var. Fatih hoca o riski aldı.”

‘Seyircinin sevinciyle anladım’

“Sorsanız ben soğukkanlıyımdır aslında. Fakat ilk defa bir penaltı atışına bakmadım. Seyircinin sevinciyle anladım gol olduğunu. Rakibe saygısızlık olmasın diye sevinmedim ama içimde fırtınalar koptu.”

‘Donk beni çok şaşırttı’

Sezon boyunca en çok şaşırdığı anları da dile getiren Cengiz, “Donk beni çok şaşırttı. Müthiş bir performans gösterdi. Fatih hocanın büyüklüğü buradan geliyor işte. Donk’u aldı bir yere getirdi. Linnes’i bir yere getirdi. Inter’de yedek kalmış Nagatomo’yu hem Türkiye’de hem de Japonya’da ulusal kahraman haline getirdi. Sinan’ı keza. Hoca bu oyuncuları aldı adeta küllerinden tekrar yarattı. Hocanın büyüklüğü burada. Hocanın büyüklüğü üç kere penaltı kaçırana tekrar penaltı attırmakta” ifadelerini kullandı.

GS TV frekans ayarları | GS TV nasıl ayarlanır?

‘Önemli olan zor zamanda adaylık’

Cengiz, seçimin uzun yıllar sonra 4 adayla yapılacak olmasını şu sözlerle yorumladı: “Biz daha da iyiye gittikçe bu rakamlar artacaktır. Şimdi Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz, gelirlerimiz artacak sanırım bu durumda aday sayısı da 4’ten 8’e hatta 10’a çıkar diye düşünüyorum. Önemli olan zor zamanda aday olup elini taşın altına sokmak. Biz bunu fırtınalı bir denizde yaptık. Demek ki tünelin ucunda ışık göründü, işler iyiye gitmeye başladı ve aday sayısı arttı. Bununla gurur duyuyorum.”

‘Burak Elmas keşke söyleseydi’

“Burak Elmas kardeşimin çocukları İngiltere’de eğitim görüyor. Ben de onu daha çok İngiltere’de biliyordum. Kendisi son 2 aydır hiçbir yönetim kurulu toplantımıza katılamadı. Ben onu da saygıyla karşıladım. Kendi tercihi. Kendisi başka bir oluşumda yer almak istemiş. Ben sadece daha önce bu durumu söyleyip ayrılmasını isterdim. Kendi tercihi, daha fazla bir şey demek istemiyorum.”

‘UEFA’ ya da Ankara’ya da...’

“Öncelikle taraftara ve Fatih hocaya teşekkür etmek istiyorum, UEFA’ya, TFF’ye, Ankara’ya devletimize teşekkür ediyorum. Camiama çok teşekkür ediyorum. Biz onların sadece sesi olduk taleplerini yerine getirmeye çalıştık.”

‘Rol çalmaya karşıyım’

“Ben rol çalmaya karşıyım. Sahneyi her zaman asıl sahiplerine bırakmak gerekir. Eğer siz gazeteciyseniz ben gazetecilik yaparsam olmaz. Siz teknik direktörseniz ben teknik direktörlük yaparsam olmaz. Herkes kendi görevini yapmalı. Sevgili Fatih Terim ve Abdurrahim zaten işlerini en iyi şekilde yapıyor. Biz burada sadece sahneyi asıl sahiplerine bıraktık. Asla rol çalıp popülist davranmayı düşünmedik.”

Galatasaray para bastı

‘Derin okyanusa ilerliyoruz’

Galatasaray şu anda dev bir transatlantik gibi limandan ayrıldı derin okyanuslara ilerliyor. Asla da Galatasaray batmaz kimse merak etmesin. İlk hedefimiz Galatasaray’ı Avrupa’nın en tepesine koymak olacak. Mali açıdan politikamız devam ederken sportif açıdan asla geri kalmayacağız. Gece gündüz çalışacağız.”

‘Ozan Korkut’u asla çağırmadım'

Başkan Cengiz, adaylardan Ozan Korkut’la görüştüğü iddiasına sert tepki gösterdi:

“Sayın Ozan Korkut’u fiziki olarak ilk defa en sonuncu divanda gördüm. Sonra TRT’de katıldığı programda benim onu çağırdığımı söyledi. Buna çok şaşırdım. Böyle bir şey asla olmadı. Ben onu hiçbir yere çağırmadım ve böyle bir görüşme de olmadı. Gazeteci arkadaşlar uyardığında, eski bir yönetici arkadaşımızı kastettiğini söyledi. Buna da şaşırdım. Ben onu da çağırmadım. Kendisi gelip birtakım tekliflerde bulundu. Bu teklifler benim kabul edeceğim şeyler değildi... Açıkça söylüyorum dayatma ile ‘şu kadar sandalye istiyorum’ gibi teklifleri asla Galatasaray etiğine uygun bulmuyorum. Biz siyasi bir parti değiliz, çok uluslu bir şirket de değiliz. Biz sosyal bir olguyuz, bir sivil toplum örgütüyüz. Burada maddi çıkarlar ve koltuk hesapları yapılamaz. Biz bunları asla kabul etmeyiz, hele ben asla kukla bir başkan olmam. Bu nedenle gelenlere teşekkür ettik ve gönderdik.”

Metin Karabaş

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri


Haberin Devamı
YORUM YAZ