MENÜ

Muharrem Usta: Karakter arıyoruz

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, FANATİK’e konuştu... Transfer sürecini ve 50. yıl projelerini değerlendiren Bordo-Mavililer’in patronu, “Biz oyuncu değil karakter arıyoruz. Projelerimizi, şehrimizi benimseyecek, yol arkadaşı olacak futbolculara yöneliyoruz” diyerek felsefelerini anlattı.

Muharrem Usta: Karakter arıyoruz

Trabzonspor yine en hareketli transfer dönemlerinden birini geçiriyor. Çünkü gelecek sezon camianın 50. yılı... Sadece gelenler değil, gidecek isimler bile adeta yıldız statüsünde. Tüm bu hareketliliğin içinde Başkan Muharrem Usta, FANATİK’e konuştu. Taraftarların beklentilerini çok iyi bildiğini söyleyen Bordo-Mavililer’in patronu, özetle şu ifadeleri kullandı:

‘Her şey para değil’

Trabzonspor bundan önce çok paralar harcayarak adı gerçekten de herkes tarafından bilinen oyuncular almış bir kulüp. Ancak bu transferlerin önemli bir bölümünün şu an takımımızı ikinci yarıda bambaşka noktalara taşıyan oyuncular kadar iş yapmadığı da ortada. Transferde her şey para değil. Kan uyumu, hedefler için ortak paydada buluşabilmek, huzurlu bir ortam gibi faktörler en az para kadar etkili. Bunu gördük ve o yüzden de şu an oyuncu kadar karakter de arıyoruz.”

‘Egolardan arınmalıyız’

“Yani aslında uğraşmamamız gereken o kadar çok şeyle uğraşıyoruz ki, enerjimizin bir bölümü de buraya gidiyor. İlerleyen süreçte bu sorunlardan da arındığımızda her şeyin çok daha iyi olacağından eminim. Aslına bakarsanız insanların egoları ve kişisel beklentileri devreye girmemeli böyle süreçlerde. Yani nedir bizim hedefimiz; Trabzonspor’un başarısı. Buna sevinip buna üzülmeliyiz. Fakat olmuyor işte.”

‘İhtiyaçları biliyoruz’

“Takımımızın ihtiyaçları üzerine çok uzun zamandır çalışıyoruz. Sezon bitmeden Ersun hocayla beraber maçlar izledik, temaslar kurduk. Yapılanma geçen sezondan başladı yani. Yapacağımız takviyeler eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa ikinci yarı ayarında olacak. Gelecekler ve bize güç katacaklar. Çok daha rekabetçi bir ortam planlıyoruz ve başaracağız.”


Trabzonspor'da Visca ısrarı sürüyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ