Toprak Razgatlıoğlu İspanya'da dünya şampiyonu olmak için piste çıkıyor

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’nun Dünya Superbike şampiyonluğunu ilan etmesine son 1 yarış kaldı. Bu yıl BMW Rokit takımıyla yarışan Razgatlıoğlu, İspanya Jerez Pisti’nde ilk yarışta ilk 3’te yer alması halinde ikinci kez Dünya Şampiyonu olacak.

Toprak Razgatlıoğlu İspanya'da dünya şampiyonu olmak için piste çıkıyor

Dünyanın en prestijli motor sporları yarışlarından olan Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) 2024’te Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da şampiyonluk yarışına çıkıyor. Toprak, İspanya, Jerez  Pisti’ndeki 1. gün yarışında ilk 3’te yer alması halinde hiçbir rakibinin sonucuna bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Bu yıl BMW Rokit takımıyla yarışan ve yer aldığı neredeyse tüm yarışları domine eden milli motosikletçi, en yakın rakibiyle arasındaki 46 puanlık farkı koruyarak şampiyonluğa koşuyor.

Haberin Devamı

Toprak Razgatlıoğlu, Fransa’da antrenmanlar sırasında geçirdiği sakatlık nedeniyle 2 yarış kaçırmasına rağmen şampiyonluğun en güçlü adayı olmayı sürdürüyor.

Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu, elde ettiği başarılarla 473 puana ulaşarak genel klasman liderliğini korudu. Razgatlıoğlu’nu 427 puanla en yakın rakibi İtalyan pilot Nicolo Bulega takip ediyor. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’nun şampiyonluk mücadelesini sürdürdüğü İspanya’daki Dünya Superbike Şampiyonası, sıralama turlarından itibaren Türkiye saatiyle 11.50’de Red Bull TV ekranlarından canlı yayınlanmaya başlayacak.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden Red Bull sporcuları Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü ise podyum için piste çıkacak.

YORUM YAZ