MENÜ

'MHK istifa etmeli, Yıldırım hakemliği bırakmalı'

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Bülent Yıldırım'ı aramasıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

'MHK istifa etmeli, Yıldırım hakemliği bırakmalı'

Mehmet Demirkol, Ntvspor'da katıldığı Spor Servisi programında Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Bülent Yıldırım'ı Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi aramasıyla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu.

Demirkol, "MHK istifa etmelidir, Bülent Yıldırım da derhal hakemliği bırakmalıdır. Ben bile maçlardan önce telefonumu açmıyorum. BülentYıldırım nasıl olur da telefonu açar ve Hacıosmanoğlu ile konuşur? Hacıosmanoğlu bunu açıklamasa, biz bu konuşmayı bilmeyecektik. Korkunç bir durum bu. MHK %1000 hatalı! Hakemler böyle sürekli aranıyorsa, dua etmeliyiz 3 Temmuz sürecinde hakemlerle ilgili tek bir tape çıkmadığına..." dedi.

************************************

Olaya hiç hakim olamadılar

Bir kulüp başkanı veya yöneticinin bir hakemi telefonla hem de maç öncesi araması tabii ki etik bir durum değil. Ancak telefonla ulaşılan hakem de başkana, yöneticiye bir cevap vermiştir, bundan doğal da bir şey yok. Bizim bildiğimiz insani bir durum. Sonrası, hakem mutlaka bu telefon görüşmesini MHK’ya iletmelidir, ki Bülent Yıldırım iletmiştir. MHK’nın sonraki kararı, onların çizmiş olduğu yol. Doğru veya yanlış. Fakat asıl önemli olan böylesine önemli ve spekülatif bir karşılaşma öncesi, zaten bir yıl önce yarıda kalan Trabzonspor-Fenerbahçe kapışmasının hakemi olan Yıldırım’ı tekrar bu maça ataman! İşte MHK’nın en büyük hatası bu! Telefon görüşmesinden sonra hakemi değiştirmemen, hata üstüne hata! Yıldırım’ın düdüğünü asmasına gerek yok. Zaten o gerekeni yapmış. Üzerinde durulması gereken MHK’nın bu hatadan geri adım atmaması yani, bu konuda pasif kalması, maalesef olaya hiç hakim olamaması.

Serdar Tatlı

************************************

Suç değil, gereksiz

Telefonla hakem aramak, kuşkusuz ki suç değil ancak gereksiz. Gereksiz olduğu için de yapılmaması gerekir. “Gerekirse hakem odası basarız” denilen ve bunun da ciddi bir reaksiyon ve yaptırım görmediği düzen içerisinde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı kimseye o kadar şaşırtıcı gelmiyor. Çünkü, sonuçta anormalin hızla normalleştiği ve normal bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu işler düzelir mi? Hiç umudum yok.

Cem Dizdar


Fenerbahçe yönetimi: Gördünüz işte Yanal'ı

Haberin Devamı
YORUM YAZ