Manchester United'a 'men' şoku! Kupayı aldılar ama...

Manchester City'yi 2-1 mağlup ederek İngiltere FA Cup'ı müzesine götüren Manchester United'a UEFA'dan kötü haber geldi. Kırmızı Şeytanlar, Avrupa Ligi'nden men edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Fenerbahçe'nin eski kalecisi Altay Bayındır'ın da forma giydiği İngiliz devi, bu problem için bir çözüm yolu arayışında. İşte detaylar...

Manchester United'a 'men' şoku! Kupayı aldılar ama...

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışından erken kopan Manchester United, sezonu FA Cup şampiyonluğuyla tamamlayarak sezon boyunca hayal kırıklığı yaşayan taraftarını bir nebze olsun sevindirdi. Ligi sekizinci sırada tamamlayan Kırmızı Şeytanlar, FA Cup sayesinde UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Ancak İngiliz devi, Avrupa Ligi'nden men edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

NICE ENGELİ

Hem Manchester United hem de Fransa Ligue 1 kulübü Nice, INEOS'un patronu Sir Jim Ratcliffe'e bağlı. Bu iki kulüp de önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazandı.  Ancak UEFA kurallarına göre sahibi aynı olan kulüpler aynı turnuvada mücadele edemiyor ve bu da United'ın bu turnuvada mücadele edip edemeyeceği konusunda şüphelere yol açıyor.

Manchester Uniteda men şoku Kupayı aldılar ama...

UNITED DAHA ALT SIRADA

Daha önce, Kırmızı Şeytanlar'ın lig sıralamasında Nice'in altında yer alarak Avrupa Konferans Ligi'ne düşebileceği iddia edilmişti. United ligi sekizinci sırada tamamlarken Nice Ligue 1'i beşinci sırada bitirdi. INEOS tarafından yapılan açıklamada ise konuyla ilgili, "İki kulübün durumunun farkındayız ve UEFA ile doğrudan diyalog halindeyiz. Avrupa'da gelecek sezon için bir çözümümüz olduğuna inanıyoruz" sözleri sarf edildi.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'DA TARİHİ ANLAR

ANLAŞMAYA VARILDI AMA...

The Sun'ın haberine göre, United'ın Nice ile Avrupa Ligi'nde mücadele etmesi konusunda UEFA ile bir anlaşmaya varıldı. Ratcliffe'ın şu anda United'ın yüzde 30'undan daha azına sahip olması nedeniyle iki takım çoklu kulüp sahipliği kuralına takılmayacak ve turnuvaya katılacabilecek. Ancak INEOS'un ilk devralma planı, United'ın UEFA kurallarını ihlal ettiği anlamına gelecek olan yüzde 30'luk sınırın üzerine çıkmaya yönelik adımlar içeriyor. Bu eşiği geçmeleri halinde iki takımdan biri Avrupa Konferans Ligi'ne düşecek.

YORUM YAZ