Liverpool'dan ayrılan Joel Matip futbolu bıraktı

Temmuz ayında Liverpool'dan ayrılan ve herhangi bir kulübe imza atmayan Kamerun asıllı Alman savunmacı Joel Matip futbolu bıraktığını açıkladı. İngiliz devi de bir mesaj yayınladı. İşte detaylar...

Liverpool'dan ayrılan Joel Matip futbolu bıraktı

Son olarak Liverpool forması giyen Kamerun asıllı Alman savunma oyuncusu Joel Matip aktif futbol yaşantısına nokta koyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Futbola SC Weitmar'da başlayan başarılı savunmacı ardından Bochum ve Schalke 04 formaları giydi. 2016 yılında Liverpool'a transfer olan Matip Temmuz 2024'e kadar Kırmızıların formasını giydi.

LIVERPOOL'DAN AÇIKLAMA

Liverpool'da Joel Matip ile ilgili bir açıklama yayınladı. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Matip, 201 maçta forma giydiği ve birçok önemli başarıya imza attığı sekiz yıllık bir dönemin ardından yaz aylarında Kırmızılar'dan ayrıldı.

2016'da Schalke 04'ten serbest transfer yoluyla transfer edilen Matip, Jürgen Klopp'un teknik direktörlüğü döneminde kilit bir figür oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne geri dönüşün sağlanmasına yardımcı oldu ve 2019'da Tottenham Hotspur'a karşı oynanan Madrid finalinde Divock Origi'ye yaptığı asist de dahil olmak üzere turnuvada zafere ulaşılmasında başrol oynadı.

Haberin Devamı

Matip, Liverpool'un UEFA Süper Kupası'nı kazanmasıyla öne çıktı ve Klopp'un takımı kulübün 30 yıllık İngiltere şampiyonu olma bekleyişini kesin olarak sona erdirirken 2019-20'de dokuz Premier Lig maçında yer aldı.

Uzun süreli sakatlığı nedeniyle 2020-21 sezonunda forma giyemeyen eski Kamerunlu oyuncu, ertesi sezon Kırmızılar'ın dörtlü turnuvaya katılmasıyla yeniden yıldızlaştı.

Liverpooldan ayrılan Joel Matip futbolu bıraktı

32 numaralı oyuncu 43 maça çıkarak kulüp için tek seferde en fazla maça çıktığı sezon oldu ve Wembley'de Carabao Cup ve Emirates FA Cup kaldırılırken her iki finalde de forma giydi, aynı zamanda takım arkadaşlarıyla birlikte en üst lig ve Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada tamamladı."

YORUM YAZ