MENÜ

Leicester City kupasına kavuştu!

Premier Lig'in sürpriz şampiyonu Leicester City, sahasında ağırladığı Everton'ı 3-1 mağlup ederek şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı. Temsilcimiz Edip Adanır bu özel anları yazdı.

Leicester City kupasına kavuştu!

Opera Sanatçısı Andrea Bocelli, Ranieri'nin misafiri olarak harika bir yorumla seyircileri kendisine hayran bıraktı.

İnanılmaz bir atmosfer var King Power'da bugün. Sağanak yağmur bile şampiyona saygısından ara verdi yağmaya. Bugün Premier Lig kuralları yok yazı ve resimlerde. Raconu Leicester City kesiyor bugün. Gönüllerin şampiyonu onlar.

'Bizi seyrediyor musun Tottenham'

'Bizi seyrediyor musun Tottenham' tezahüratı yapıyor seyirci. Henüz 5. dakikada şampiyon Vardy'nin golüyle 1-0 öne geçti.

10ncu dakika Mahrez'in ortasında kafayı Vardy vurdu. Robles, üzerine gelen topu kontrol etti.

Leicester, bu maçı angarya gibi görmeyip son derece ciddi oynuyor.

Andy King farkı ikiye çıkardı

33'üncü dakikada Mahrez, soldan çizgiye indi. Mahrez'in pasında Andy King, düzgün bir vuruşla şampiyonu 2-0 öne geçirdi.

King Power'da ilk yarı, Leicester City'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

45'inci dakikada Niasse ve Lukaku Schmeichel ile karşı karşıya kaldı. Niasse, pas vermek yerine gol atmayı denedi, vuruşunda ceza sahası dışına çıkan Schmeichel kafayla önledi. Everton oyuncuları bugün yorgunluk nedeniyle çok faul yapıyorlar. Leicester üçüncü gol arayışında.

Maçı boşverdim gelelim Ranieri'ye. Her basın toplantısında "45 puan toplayıp kümede kalmamız gerekir." dedi. Takımı günden güne daha iyi ve arzulu oynamaya başladı. Futbolcularını devamlı motive etti. "Onlar benim evlatlarım." dedi, onore etti.

Vardy, West Ham maçında oyundan atılınca Basın toplantısında ilk cümlesi, "Biz şampiyon olacağız. Evet bunu ilk defa söylüyorum." derken ne kadar haklı olduğunu gördük. Takımı motive etmek bu olmalı.

Maça dönelim... Mahrez'in pasına Fuchs vurdu, netice elde edemedi. Okazaki'nin yerine Ulloa oyuna girdi.

Vardy penaltıdan 3-0 yaptı

64'üncü dakikada Vardy, ceza sahasında Pennington tarafından düşürüldü. Hakem Andre Marriner penaltı noktasını gösterdi. Vardy vurdu ve Leicester 3-0 öne geçti.

Bir penaltı daha!

Gibson, Schluup'u ceza sahası içinde düşürdü. Vardy topu direğin çok üzerinden auta attı.

Benim bugün Everton'da hayret ettiğim John Stones'un acemi bir akademi oyuncusunun yapmayacağı hatalar zinciri oldu. Fiyatı ve talipleri arttıkça form düşüklüğü yaşıyor. 2016'da yeri hazır. Bu hataları yorgunluğuna verelim.

Son beş dakika King Power'da... Şampiyon biraz sonra kupasına kavuşacak. Vardy altı pastan bir gol daha kaçırdı. Bugün rahatlıkla beş gol atabilirdi.

Mirallas, 88'inci dakikada durumu 3-1 yaptı. Ranieri, Mahrez'i alkışlatıyor. Gray oyunda... Bugün yedekler arasında olan Gökhan İnler büyük bir ihtimalle Leicester'den ayrılır.

..Ve Şampiyon maçı 3-1 kazandı.

Takım kadroları

Leicester City: Schmeichel, Simpson, Wasilewski, Morgan, Fuchs, Mahrez, Kante, King, Albrighton, Okazaki, Vardy

Yedekler: Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa, Chilwell, Schwarzer, Inler

Everton: Robles, Oviedo, Stones, Pennington, Baines, Lennon, Barkley, McCarthy, Cleverley, Niasse, Lukaku

Yedekler: Gibson, Mirallas, Besic, Osman, Howard, Connoly, Dowell

Edip Adanır

Haberin Devamı
YORUM YAZ