MENÜ

Kocaman'ın bitmeyen 4 çilesi

Fenerbahçe’nin hocası, bireysel hatalar, sakatlık sorunları, transfer belirsizliği ve hakem hataları yüzünden bir türlü istediği ortamı yakalayamadı.

Kocaman'ın bitmeyen 4 çilesi

Göreve başladığı günden beri sürekli sorunlarla boğuşan Teknik Direktör Aykut Kocaman, sıkıntıları bir türlü bitmiyor.

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in derlediği habere göre; 53 yaşındaki tecrübeli hocayı adeta yıpratan bu problemler silsilesi saha içi konularını neredeyse gölgeledi. Sürekli saha dışı konularla uğraşmak zorunda kalan Kocaman’ı zorlayan sıkıntılar şunlar:

1-Bireysel hatalar ve puan kayıpları: Aykut Kocaman, kadrosuna güvendiğini her zaman dile getirse de beklemediği puan kayıplarıyla boğuştu. İlk 8 haftalık lig mücadelesi ve Avrupa Ligi play-off’undaki Vardar maçında yapılan tam 8 bireysel hata, psikolojik olarak da yıprattı.

2-Sakatlık sorunları: Sarı-lacivertli teknik adamı yoran bir diğer gelişme arka arkaya gelen sakatlıklar oldu. Sezon başından bu yana takımda 16 farklı sakatlık oldu. Özellikle son 2 ayda, Janssen, Giuliano, Skrtel, Neto ve Isla gibi önemli isimler takımdan uzak kaldı.

3-Transfer belirsizliği: Devre arası döneminde stoper, sol bek ve forvet eksikliği bulunan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman en azından 1 ya da 2 takviye bekledi. Ancak ekonomik koşulları göz önüne alan başarılı çalıştırıcı mevcut kadrosuna güvendi. Fakat takıma takviye yerine van Persie gitti, Ozan kadro dışı kaldı ve Janssen 6 hafta yok.

4-Hakem hataları: Sezon başından beri hakem hataları Aykut Kocaman’ın hep gündeminde oldu. İlk yarıda özellikle Akhisar ve Galatasaray deplasmanları, son Trabzonspor ve Giresunspor maçları en bariz sıkıntılardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ