Uludağ'da çıkan otel yangınında milli kayakçı ve babası hayatını kaybetti
Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Usta (57) ile oğlu milli kayakçı Berkin Usta (25) hayatını kaybetti.

Bursa Uludağ’da denetimlerde eksiklikler tespit edildiği için kapatılan otelde çıkan yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Usta (57) ile oğlu milli kayakçı Berkin Usta (25) hayatını kaybetti.
Haberin Devamı ›
YANGININ DETAYLARI
Oteller bölgesinde Kayak merkezi işleten ailenin binanın 5. katında kaldığı bilgisine ulaşıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca bilirkişi oluşturulması talimatı verilerek olay yerine savcı görevlendirildi. Makine ve elektrik mühendisi ile itfaiye görevlisinin yer alacağı 5 kişilik bilirkişi ekibinin yangının çıkış nedenini araştıracağı bildirildi.
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ
Oteldeki verandada mangal yapıldığı sırada üst alanın tutuştuğu ve yangının bir anda büyüdüğü, eşyalarını almak için tekrar otele giren kişilerin mahsur kaldığı öğrenildi. Otel işletmesinden yapılan ilk açıklamada ise otelin kapalı olduğu, yangının gece saatlerinde otel dışındaki verandadan çıktığı belirtildi.
Haberin Devamı ›
'3 DAKİKA İÇİNDE MÜDAHALE EDİLDİ'
Bursa Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada da Uludağ Oteller Bölgesi'nde bulunan bir otelin kafeterya bölümünde, sabah saatlerinde çıkan yangına saat 05.29'da yapılan ihbar üzerine 3 dakika içerisinde müdahale edildiği belirtildi.
Açıklamada, yangına İtfaiye Daire Başkanlığının 25 araç ve 60 personelle müdahale ettiği, jandarma ve AFAD birimleriyle koordineli şekilde yürütülen çalışmalar sonucunda yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.
TMOK'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Olimpiyat Takımı'nın (TMOK) resmî hesabından yapılan 'Acı kaybımız' başlıklı mesajda şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizi Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nda ve Erzurum 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde temsil eden milli kayakçımız Berkin Usta’nın ve babası eski milli kayakçı Yahya Usta’nın Bursa, Uludağ’da gerçekleşen bir otel yangını nedeniyle vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Milli kayakçımız Berkin Usta ve babası Yahya Usta’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz."
BAKAN BAK'TAN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabı X'ten başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Bak, "Türkiye’yi Pekin Kış Olimpiyatları’nda temsil eden millî sporcumuz Berkin Usta ve eski millî sporcu olan babası Yahya Usta’nın Bursa’da meydana gelen yangında vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Sporcularımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun." ifadelerini kullandı.