(ÖZET) Fenerbahçe 3 puanı 2 golle aldı! Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı sonucu: 0-2

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Galatasaray maçı öncesi kritik bir sınava çıkan sarı-lacivertliler, oynanan müsabakayı 2-0'lık skorla kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

KAZANAN FENERBAHÇE

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan maçı Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı. Sarı-lacivertlilerin gollerini 22'de Maximin ve 39'da penaltıdan Tadic kaydetti.

Fenerbahçe ligdeki puanını 13 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 5 puanda kaldı.

Net fırsat kaçtı

Fenerbahçe'de Tadic sağ kanattan korneri kullandı, ön direkte Dzeko'nun kafayla indirdiği topu arka direkte Çağlar uygun pozisyonda tamamlayamadı.

Son anda Becao

Kasımpaşa'da Aytaç, ceza sahası sol çaprazda sıfıra inerek içeriye çevirdi, savunmada Becao'dan kritik bir müdahale geldi.

Haberin Devamı
İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci 45 dakikası başladı.

Devre!

Kasımpaşa'da ilk yarı, Fenerbahçe'nin deplasmanda 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Gol! Tadic attı, fark ikiye çıktı

Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı... Penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Gianniotis'in sağından ağlarla buluştu: 0-2.

Haberin Devamı
Fenerbahçe penaltı kazandı!

Fenerbahçe penaltı kazandı... Sarı-lacivertli takımda Allan Saint-Maximin, ceza sahası içi sol çaprazında Opoku'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterdi.

Gol! Saint-Maximin attı, Fenerbahçe öne geçti!

Fenerbahçe, Saint-Maximin'in golüyle 1-0 öne geçti...Tadic'in pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Saint-Maximin sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top uzak köşeden ağlarla buluştu: 0-1.

VAR incelemesi: Karar devam

Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Mert Müldür sağ ayağıyla ortayı yaptı, ceza sahasında Brekalo topu karşıladı. Fenerbahçeli oyuncular elle oynama nedeniyle penaltı bekledi. hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi. Yapılan VAR incelemesinin ardından herhangi bir izleme tavsiyesi gelmedi.

Haberin Devamı
Mücadelede ilk sarı kart

Kasımpaşa'da Fall, sağ kanattan ceza sahasına girerken Çağlar Söyüncü'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Savunma dikkatli

Fenerbahçe hücumunda Saint-Maximin sol kanattan ortayı yaptı, ceza sahasında Kasımpaşa savunması topu karşıladı.

Maç başladı!

Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve maç başladı!

Haberin Devamı
İlk 11'ler belli oldu!

Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının ilk 11'leri belli oldu.

Kasımpaşa: Gianniotis, Opoku, Yasin, Winck, Rodrigues, Gökhan, Sadiku, Hajradinovic, Brekalo, Mortadha, Da Costa.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Becao, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, En-Nesyri.

Jose Mourinho: 'İyi iş çıkardık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa verdiği demeçte geride kalan transfer döneminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'Millî maç arası kolay olmadı'

Portekizli hoca, "Kadromuz çok iyi, transfer döneminde kulübümüz çok iyi iş çıkarttı. İyi ve çok dengeli bir kadromuz var. Millî maç arası bizim için kolay olmadı. Takımda sadece 8-9 oyuncu kaldı. Futbolcularımın çoğu millî takıma gitti orada oynadılar. Millî maç araları her zaman zorlu geçer. Biz de sadece bir kaç gündür takım olarak çalışıyoruz" dedi.

Fenerbahçe'de iki eksik

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçında iki eksik bulunuyor. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Alexander Dijku ve Bright Osayi-Samuel bu akşamki mücadelede görev alamayacaklar.

Haberin Devamı
Fenerbahçe 'Çubuklu' ile sahada olacak
VAR hakemi açıklandı

Kasımpaşa-Fenerbahçe karşılaşmasının VAR hakemi açıklandı. Halil Umut Meler'in yöneteceği mücadeleye VAR hakemi olarak  Sarper Barış Saka atandı.

Fenerbahçe'nin maç günü paylaşımı
Kasımpaşa'nın maç günü paylaşımı
Dzeko ilk 4 haftayı boş geçmedi

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, sezona gollerle başladı. Dzeko, Adana Demirspor, Göztepe, Çaykur Rizespor ve Alanyaspor karşılaşmalarında fileleri havalandırmayı başardı. Dzeko, bu sezon ligde attığı 4 golün yanında, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 4 gol kaydetti.

Kanarya 31 maçtır yenilmiyor

Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, bu sezon da bu seriyi sürdürdü. Sarı-lacivertliler, oynadığı son 31 lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 24 galibiyet elde ederken, 7 kez de beraberlik yaşadı.

İşte en farklı skorlar

İki takım arasında rekabette en farklı skor 2022-2023 sezonunda 6-0'lık sonuçla Fenerbahçe lehine sonuçlandı. Sarı-lacivertli takım, 2016-2017 ile 2022-2023 sezonlarında 5-1'lik galibiyete imza attı. 2010-2011 sezonunda 6-2'lik skorla Fenerbahçe'nin kazandığı mücadele de en gollü maçlardan biri oldu.

Fenerbahçe'nin büyük üstünlüğü

Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya karşı rekabette büyük bir üstünlüğü bulunurken, son yıllarda resmi maçlarda galibiyet serisi elde etti. Sarı-lacivertliler, 8'i lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere son 9 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi son olarak Haziran 2020'de sahasında 2-0 mağlup etti.

Ligde 43. randevu

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 42 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 34 kez sahadan galip ayrılırken, mavi-beyazlılar ise 4 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe rakip filelere 106 gol gönderirken, Kasımpaşa da 38 kez gol sevinci yaşadı.

Muhtemel 11'ler

Saat 17.00'de başlayacak mücadelenin muhtemel 11'leri şu şekilde:

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin, Rodrigues, Guel, Sadiku, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ben Ouanes, Fall.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar, Becao, Oosterwolde, İsmail Yüksek (Amrabat), Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.

İstanbul'da kritik randevu

Trendyol Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya konuk olacak. Kritik karşılaşma bu akşam saat 17.00'de başlayacak. Hakem Halil Umut Meler'in yöneteceği karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ