MENÜ

Kasımpaşa 1-5 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı deplasmanda 5-1 mağlup etti. Sarı Lacivertliler'de goller Souza, Ozan Tufan, Emenike, Sow ve İsmail Köybaşı'ndan gelirken, Kasımpaşa'nın tek golünü penaltıdan Tunay Torun attı. Kanarya bu galibiyetle ligdeki ilk 3 puanını aldı.

Kasımpaşa 1-5 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Taraftar oyun değil, bu ruhu istiyor!

Süper Lig'de büyük kriz yaşayan iki takımın mücadelesinde Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında fişi ilk yarıda çekti ve ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Sarı Lacivertliler'in baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada haftalardır çok eleştirilen Ozan Tufan ve Josef de Souza da ağları sarsarken, yeni transferlerden Jeremain Lens de asistleriyle (2) ön plâna çıktı.

Bursaspor maçında tüm takım ıslıklanırken, alkışları toplayan Volkan Şen de performansıyla yine göz doldurdu.

Öte yandan Advocaat önceden eleştirdiği Salih Uçan ve bu hafta çalışmalara katılamayan Van Persie'yi 18 kişilik kadroya almadı.

Son dakikalarda İsmail Köybaşı ve Volkan Şen'in deparları esnasında birbirleriyle mücadelesi taraftarın sahada görmek istediği Fenerbahçe'nin sahaya yansımasıydı.



Maçtan dakikalar...

Souza ilk dakikadan hissettirdi

1. dakikada Emenike'nin sağ kanattan başlattığı atakta, ceza alanı içinde Volkan Şen, dışarıya Josef'e bıraktı. Brezilyalı'nın sol ayağıyla şutu zayıftı...

11. dakikada Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçti. Emenike'nin soldan yerden pasında, ceza alanı içinde Josef de Souza kaleci Ramazan'la karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.



Geçen sezon da Josef...

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon da Josef'in golüyle Kasımpaşa deplasmanında 1-0'lık galibiyet elde etmişti.

16'da Skrtel'in müthiş pasında havadan gele topa Volkan Şen gelişine iyi vurdu, top üstten auta gitti.

20. dakikada işi bitirdiler

Lens'in sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı ortaya Ozan Tufan harika bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 20. dakikada 2-0 yaptı.

Volkan Demirel'den geçit yok

33'te Tunay Torun sol kanattan ceza alanı içine girdi, önü kapalı olmasına rağmen sağ ayağıyla arka direğe iyi vurdu, Volkan Demirel son anda kornere çeldi.

36'da Kasımpaşa bir kez daha gole yaklaştı. Ceza alanına şişirilen topa bomboş Casto çok kötü vurdu. Top Volkan'da kaldı.



Lens ve Volkan uçuyor!

45 +1'de Fenerbahçe kontrataktan golü buldu. Emenike skoru 3-0 yapan golü attı.

Sol kanattan Volkan Şen'le hızlı çıkan Fenerbahçe'de, Volkan sağ kanattan bindiren Lens'e çıkardı. Lens'in içeriye pasında Emenike boş kaleye topu gönderirken zorlanmadı.

Vitor Pereira döneminde "kontratak yapamıyor" şeklinde eleştiri alan Fenerbahçe, çok hızlı çıktı, güzel paslarla golü buldu. Lens ikinci asistini yaparken, golde Volkan Şen'in payı da büyüktü.



İlk yarı 3-0 sona erdi.

Fenerbahçe'de ikinci yarıda Van der Wiel'in yerine Şener Özbayraklı oyuna dahil oldu. Geçtiğimiz hafta 1-0 kaybedilen Bursaspor maçında taraftarın yoğun tepkisini alan oyunculardan olan van der Wiel, bu karşılaşmada da ilk 45 dakikada vasatı aşamadı.

Adem çalımı attı, penaltıyı kazandı

56'da Adem Büyük, Martin Skrtel'in müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kaldı, hakem Hüseyin Göçek 'Penaltı' dedi.

57'de Tunay Torun, penaltıyı gole çevirdi ve Kasımpaşa farkı ikiye indirdi.

Tunay, topu kendisine göre sol köşeye gönderdi ve ters tarafa giden Volkan'ı avladı; 1-3.

Neler yaptın öyle Volkan Şen!

66'da Fenerbahçe'de Volkan Şen inanılmaz çalımlar ve deparla Kasımpaşa kalesine kadar geldi.

Kaleci Ramazan'ı da çalımladı ancak sol çaprazda ve çok dar açıda olması sebebiyle gol vuruşunu iyi yapamadı.

Sol taç çizgisinden topu alan Volkan Şen harika çalımlarla ceza alanına kadar geldi, pasını Ozan'a aktardı. Ozan yeniden koşusuna devam eden Volkan'ı gördü. Volkan Şen, yine harika bir çalımla kaleci Ramazan'ı da geçti ancak çok dar açıda olması ve topun sol ayağına gelmesi iyi bir vuruş yapmasını engelledi. Top yan ağlarda kaldı.

Volkan bu harekletlerinin ardından alkış topladı.



Sow girdi, golünü attı

Fenerbahçe'de 70. dakikada Lens oyundan çıkarken, Moussa Sow oyuna dahil oldu.

Moussa Sow oyuna girmesinden 3 dakika sonra golü attı ve skoru 4-1 yaptı.

Emenike'nin sol kanattan getirdiği topta ceza alanında Moussa Sow bomboştu. Emenike ona çıkardı ve Sow, Ramazan'la karşı karşıya zorlanmadan topu ağlara gönderdi.



İsmail Köybaşı'dan siftah

84. dakikada oyuna daha sonradan dahil olan ismail Köybaşı ceza alnına girer girmez sol çaprazdan çok sert vurdu, skoru 5-1 yaptı.

90 dakika 5-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererken, Sarı Lacivertliler bu sezonki ilk galibiyetini almış oldu. Kasımpaşa ise 1 puanla ligin son sırasında kaldı.



İki takımın maç kadroları:

Kasımpaşa:

Ramazan Köse - Karim Otigba - Vasil Bozhikov - Tarouco - Veysel Sarı - Venkov Popov - Franck Etoundi - David Pavelka - Andre Castro - Tunay Torun - Adem Büyük

Yedekler:

Eray Birniçan - Abdullah Durak - Herolind Shala - Samuel Emom Eduok - Turgut Doğan Şahin - Olivier Veigneau - Mustafa Batuhan Altıntaş

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Gregory van der Wiel - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Ozan Tufan - Volkan Şen - Jeremain Lens - Emmanuel Emenike

Yedekler:

Fabiano Ribeiro - Şener Özbayraklı - İsmail Köybaşı - Roman Neustadter - Alper Potuk - Miroslav Stoch - Moussa Sow


Süper Lig Puan Durumu

Haberin Devamı
YORUM YAZ