MENÜ

Kahraman Atiba

Gomez atıyor, Töre asistleriyle yıldızlaşıyor. Sosa ve Quaresma katkı yapıyor ve Kartal zirvede parlıyor. Bu başarının görünmez kahramanı ise yüzde 94 pas yüzdesi, istikrarı ve centilmenliğiyle ön plana çıkan Atiba. Kanadalı, rakamlarda Avrupa'nın yıldızlarını bile solladı.

Kahraman Atiba

Beşiktaş’ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, sezonun geri kalan bölümünde Siyah-Beyazlı takımın elde ettiği başarılı sonuçlarda ve liderlik koltuğunda oturmasında büyük rol oynadı. Teknik direktör Şenol Güneş’in vazgeçilmez futbolcuları arasında yer alan 32 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’de 9, UEFA Avrupa Ligi’nde de 3 olmak üzere şu ana kadar yaptığı 12 resmi maçın hepsine ilk 11’de başladı ve 90 dakika görev yaptı. Bu sezon henüz golü ve asisti bulunmamasına rağmen ortaya koyduğu mücadeleci oyunla göze çarpan Hutchinson, üçüncü yılını geçirdiği Kartal’da herkesin büyük beğenisini topladı.

Rekora gidiyor

Defans dörtlüsünün önünde görev yapan ve özellikle başarılı paslarıyla ön plana çıkan tecrübeli futbolcu, yüzde 94’ün üzerinde ortalama yakaladı ve bu alanda takım arkadaşlarına fark attı. Siyah-Beyazlı ekibin en çok koşan futbolcularının da başında gelen Atiba, 8. haftadaki Rizespor maçında yüzde 98’in üzerinde isabetli pas oranı tutturup tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Dünya yıldızlarını geride bıraktı

Kartal’ın başarılı oyuncusu, yakaladığı isabetli pas yüzdesiyle, Avrupa’nın önde gelen liglerinde forma giyen ünlü yıldızları geçti. Real Madrid’in yıldızları Toni Kroos ve Luka Modric, Premier Lig’in zirvesindeki Manchester City’li Toure ve Fernandinho, Bundesliga lideri Bayern Münih’li Xabi Alonso ve Javi Martinez, Ligue 1’in lideri PSG’nin başarılı isimleri Verratti ve Motta ile Roma’nın futbolcuları De Rossi ve Nainggolan isabetli pas yüzdesinde Atiba’nın gerisinde.

9 maçta kart bile görmedi

Mücadeleci kimliği, ikili mücadelelerde rakiplerine kurduğu üstünlük ve orta sahadaki bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle göz dolduran Atiba Hutchinson’ın en göze çarpan özelliklerinden birisi ise başarılı performansının yanı sıra centilmen kişiliği. Beşiktaş’ın bu sezonki tüm resmi maçlarında forma giyen tecrübeli futbolcu, bu karşılaşmalarda tek bir sarı kart dahi görmedi.

80 maçta 90 dakika oynadı

Atiba ayrıca geldiği günden bu yana takımının en çok süre alan ismi. 3. sezonunu geçirdiği Beşiktaş’ta 88 maça çıkan 32 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmaların 80’inde 90 dakika sahada kaldı. Toplamda 7622 dakika görev yapan Atiba, bu alanda takımın en istikrarlısı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ