Milli cimnastikçi Adem Asil 2024 Paris Olimpiyatları'nda gözünü altın madalyaya dikti

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi artistik cimnastik branşında temsil edecek olacak olan Dünya şampiyonu milli cimnastikçi Adem Asil, "Olimpiyatlara gitmek çok büyük bir gurur ancak artık altın madalya alma zamanı geldi. Hazırım ve en iyisini yapmaya çalışacağım." dedi.

Milli cimnastikçi Adem Asil 2024 Paris Olimpiyatları'nda gözünü altın madalyaya dikti

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi artistik cimnastik branşında temsil edecek Adem Asil, cimnastiğe başlama hikayesini anlattı. Bu spora 4 yaşında başladığını söyleyen Asil, eğlenmek ve vakit geçirmek amacıyla ağabeyle antrenmanlara gittiğini dile getirdi. Cimnastiği çok sevmeye başladığını ifade eden Adem Asil, Mısır adına uluslararası yarışmalara katıldığını, sonrasında daha büyük hedefler için 2017 yılında Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'ye geldikten sonra kurallar gereği 2 yıl milli formayı giyemediğini anlatan Asil, zor günler yaşadığını ancak sıkı antrenmanlar sonrası podyumlarda yer almaya başladığını söyledi.

Arda Güler'in ardından ikinci Türk...

EN BÜYÜK HEDEFİ OLİMPİYAT MADALYASI
"Küçük yaşlardan bu yana hep olimpiyatlarda altın madalyayı düşlüyordum. Tokyo Olimpiyatları'nda yaklaştım ama olmadı. Olimpiyatlara gitmek çok büyük bir gurur ancak artık altın madalya alma zamanı geldi. Hazırım ve en iyisini yapmaya çalışacağım. Çok çalıştım. Ne yapabileceğimi bütün dünyaya göstermek istiyorum." diyen Asil, kariyerinde ne hazır dönemini yaşadığını söyledi. Asil son olarak sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu sefer farklı olacağını hissediyorum, inanıyorum. En güzel sonuçlarla döneceğiz. Türkiye beni çok destekledi. Mısır'dan gelince bu kadar çok tanınır bir sporcu değildim. Bana güvendiler. Ben de onların güvenlerini kırmak istemiyordum. Güvenlerinin karşılığını vermek istiyorum. Olimpiyat şampiyonluğu Türkiye için büyük bir gurur olacak. En büyük hedefim bu. Artık Türk olduğum için ülkemi ve ailemi, herkesi gururlandırmak istiyorum."

YORUM YAZ