MENÜ

İşte yanıt işte belge

‘Fikret Orman’a şok suçlama’ başlıklı röportajın ardından Beşiktaş Kulübü’nden açıklama geldi, “İddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Firmanın alacağı 156.256,44 Euro’dur. Bu ödeme de iflas durumundaki firmaya değil, kayyuma yapılacaktır” denildi.

İşte yanıt işte belge

Vodafone Park’ın çatışını yapan firma olan İz İnşaat’ın ortaklarından Gültekin Öbekli, FANATİK’e konuşmuş ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Öbekli’nin “4 milyon TL alacağımız var. İflas erteleme istedik. Evimi barkımı sattım” şeklindeki sözleri sonrası dün Beşiktaş’tan sert bir açıklama geldi ve şöyle denildi: “İhale bedeli 16 milyon 700 bin EUro olup, KDV ile birlikte 18.336.640,93 Eruo’ya bitirilmiştir. Firma işi Fransız ortağı Freysash ile yürütürken iş sonuna doğru maddi problemler yaşamasından dolayı iflas erteleme talebinde bulunmuştur”

‘Hepsini biz ödedik’

“BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş.; işin bir an önce bitirilebilmesi için firmanın inşaatta kullandığı vinç kiralarını, İz İnşaat’ın çelik halat sistemlerini yapan firmaya olan ödemelerini, piyasada yaptırdığı ve ödeyemediği demir imalat bedellerini ve hatta İstanbul’da mal aldıkları nalburlara ödenemeyen borçlarını firma cari hesabından karşılayarak ödemiştir.

Öbekli’ye dava açılıyor

“Firmanın bugün itibariyle çatı inşaatından dolayı kulübümüzden alacağı 156.256,44 Euro olup, bu ödeme de iflas erteleme durumunda olan firmaya değil, atanmış olan kayyuma ödenecektir” Açıklamanın sonunda da kulüple ilgili iddialarda bulunan İz İnşaat ortağı Gültekin Öbekli ile ilgili hukuki süreç başlatılacağı vurgulandı.

İşte yanıt işte belge



Gültekin Öbekli'den Fikret Orman'a şok suçlama

İddia sahibi İz İnşaat ortaklarından Gültekin Öbekli, Beşiktaş’ın açıklamasının ardından bir belge paylaştı. 30 Haziran’da kendisine kulüp tarafından gönderilen belgede borcun ‘3 milyon 418 bin 081 TL’ olduğu yazarken, Öbekli, “Ödeme yaptıklarına dair makbuzu göstersinler, kendimi stat önünde vururum” dedi

Beşiktaş Kulübü’nün dün öğlen saatlerinde resmi internet sitesinden yaptığı açıklamanın ardından iddia sahibi İz İnşaat ortaklarından Gültekin Öbekli, elindeki bir belgeyi paylaştı. Tüm sözlerinin arkasında olduğunu belirten Öbekli, 30 Haziran 2017’de BJK Beşiktaş İnşaat ve Tic. A.Ş. Muhasebe ve Finans Sorumlusu Bekir Yıldız tarafından kendisine gönderilen hesap dökümünü iletti. Söz konusu belgede kalem kalem cari hesaplar yazarken, toplam bedelin yani borcun 3.418.081,87 TL olduğu yazıyor. Belgenin altında da kulübün finans yetkilisinin, “Mutabık olup olmadığımızı mail atmanızı rica ederim” ifadesi dikkat çekiyor.

3.5 ayda ödeme yok

Yaklaşık 3.5 ay önce kulüp tarafından kendisine gönderilen bu belgede rakamın net şekilde yazdığını belirten İz İnşaat ortaklarından Gültekin Öbekli, söz konusu tarihin ardından kendilerine tek bir ödemenin dahi yapılmadığını söyledi. İddiasını sürdüren Öbekli sözlerini şöyle bitirdi: “Eğer bu belgeyi gönderdikten sonra ödeme yaptıklarına dair bir makbuz göstersinler, kendimi stat önünde vururum.”

Öbekli ne demişti?

“Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Parayı biz verdik’ diyor. Beşiktaş Başkanı da, ‘Kimseye borcumuz yok’ diyor. Stat biteli 2 yıl oldu, halen 4 milyon TL alacağımız var. Çeklerin arkası yazıldı, büyük zararlar ettik. Sadece biz değil, iş yapan bütün firmalar aynı durumda.” “Arıyoruz, telefonlara çıkmıyorlar. Randevu vermiyorlar. 12 aylık işi 6 ayda bitirmemize rağmen 190 bin Euro gecikme cezası kestiler. Kalan parayı almak için bunu bile kabul ettik. Ama ödemiyorlar. İşlerimiz alt-üst oldu. İflas erteleme istedik. Evim satıldı...” “Beşiktaşlı yöneticiye şu mesajı attım: “Resmen dolandırıldım. Ölmemi istiyorsunuz. Paramı ödemezseniz stadın önünde kendimi vuracağım.” Sayın Cumhurbaşkanımız’dan rica ediyorum; Fikret Orman’a gerekli talimatları verin, emekçiler hakkını alsın.”

Porto açıkladı! Aboubakar'da son dakika...

Haberin Devamı
YORUM YAZ