MENÜ

İşte Cocu'nun istediği o yıldız! Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri

Yeni teknik direktör Cocu'yu bugün açıklayacak Fenerbahçe'de yeni transfer için çalışmalar ise son sürat devam ediyor. İşte 27 Haziran Çarşamba son dakika Fenerbahçe (Fb transfer) transfer haberleri ve detaylar...

İşte Cocu'nun istediği o yıldız! Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç önderliğinde transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-lacivertli kulüp bugün yeni teknik direktör Philip Cocu'yu açıklayacak. Ayrıca transferler için de girişimler devam ediyor. Takımdan gidecek ve gelecek oyuncular da büyük merak konusu. İşte 27 Haziran Çarşamba son dakika Fenerbahçe transfer haberleri ve detaylar...

COCU NARSINGH'İ İSTİYOR

Fenerbahçe'de takviye yapılacak öncelikli bölgelerden biri kanatlar. PSV’de olduğu gibi Fenerbahçe’de de 4-3-3 sistemini uygulamayı düşünen teknik direktör Phillip Cocu, kenarlarda hızlı ve skora dönük isimleri oynatmayı planlıyor. Hollandalı hoca, transferde sürpriz yaşamamak adına tanıdığı, bildiği futbolcular üzerinden görüşmeleri yürütüyor. Bu oyunculardan biri de Luciano Narsingh...

4.6 milyon Euro’ya gitti

Cocu’nun PSV’sinde 3.5 sezon forma giyen Hollandalı yıldız, bu periyotta toplam 128 resmi maça çıkmıştı. Her iki kanatta da görev yapabilen Narsingh, Hollanda kulübünde Cocu’nun vazgeçilmezlerinden biri olmuş, toplam 20 gol 17 asistlik performans ortaya koymuştu. Cocu ile beraber 4 kupa kaldıran (2 lig, 2 Süper Kupa) Narsingh, 2016-2017 sezonunun devre arasında ise 4.6 milyon Euro bonservis bedeliyle Premier Lig’in yolunu tuttu.

Swansea’den ayrılacak

1.5 sezonluk Swansea kariyerinin ardından kulüp küme düştüğü için ayrılmaya hazırlanan Narsingh, Cocu ile yeniden çalışmaya oldukça sıcak bakıyor. 27 yaşındaki başarılı futbolcuyla bizzat Hollandalı hocanın da görüşme halinde olduğu öğrenildi. Sarı-Lacivertliler, Narsingh’in şartlarını araştırırken, bonservis olarak yüksek bir rakam istenirse, kiralama formülü devreye sokulacak.

Van Ginkel’e sıkı pres

Yönetim kadroda ciddi bir revizyona hazırlanıyor ancak FFP anlaşması nedeniyle transferde daha çok kiralama modelinin üzerinde duruluyor. Çubuklu formaya en yakın isimlerden biri Marco Van Ginkel. Cocu’nun sisteminde önemli bir yeri olan 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun bonservis Chelsea’de. Sportif direktör Comolli, Londra ekibinin yetkilileriyle sıkı pazarlıklarını sürdürüyor. Cocu ise eski öğrencisiyle bizzat görüşüyor. Fenerbahçe, Ginkel’i bitirmek için sıkı pres uygularken, kısa zamanda görüşmelerin olumlu sonuçlanması bekleniyor.

FENERBAHÇE'DE GÖZLER YENİLERDE

Sarı-lacivertlilerde transferler kadar kadrodaki birçok futbolcunun durumu da bekleniyor.

Özellikle birçok yerli ismin akıbeti sezon öncesi kampında belirlenecek. 2012’den beri Fenerbahçe’de olan Salih Uçan’ın 6 yılda 3 dönem kirada oynadı.

Bu sezon başında takıma dönecek Salih, Cocu ile yeniden başlama fırsatı bulacak. Benzer şekilde geleceği belirsiz olan Ozan Tufan da Hollandalı çalıştırıcı ile tanışacak.

Mehmet Ekici, Alper Potuk, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım başta olmak üzere tüm takım Cocu ile buluşacak.

FENERBAHÇE'DEN STURRIDGE KARARI

Fenerbahçe transfer için dört koldan arayışını sürdürürken, menajerler de sarı-lacivertli takımın kapısını aşındırıyor. İngiliz basınında yer alan haberlerde Liverpool'un satmak istediği Daniel Sturridge'nin iki menajerinin şu ana kadar Fenerbahçe ve Sevilla ile temas kurduğunu ancak yüksek fiyat nedeniyle iki kulübün de transfere soğuk baktığını yazdı. Fenerbahçe, geçen sezon sık sık sakatlık yaşayan ve ocak ayında kiralandığı West Bromwich Albion'da sadece 6 maça çıkan İngiliz forvete sıcak baktı ancak 17 milyon Euro olan bonservisinin yanı sıra yıllık 4 milyon Euro civarında maaşı olduğunu öğrenince, görüşme derinleşmeden sonlandırıldı. (Sabah)

VOLKAN'DAN FEDA, MEHMET TOPAL'DAN RET

Fenerbahçe yönetimi bazı oyuncuların sözleşmelerinde indirim talep etti. Volkan Demirel bu teklifi kabul ederken Mehmet Topal'dan ret yanıtı geldi.
20 yıllık Aziz Yıldırım döneminin ardından Fenerbahçe başkanlığı görevini devralan Ali Koç, bir yandan kulübün ekonomik problemleriyle ilgilenirken diğer yandan kadro çalışmalarını da sürdürüyor.

karşılaştığı kötü ekonomik tabloya rağmen hedeflerinden sapmak istemeyen Ali Koç, sponsorluk gelirleriyle birlikte 150 milyon dolar civarında bir ücretin kulübe kazandırılmasını amaçlıyor. Bu paranın 50 milyon dolar'ını kısa vadede kasaya aktaracak olan yönetim, iç transfer konusunda da bazı oyunculardan indirim istedi.

Sözleşmesi biten Volkan Demirel ile masaya oturan ve 500 bin euro karşılığında deneyimli file bekçisiyle anlaşan Fenerbahçe, geçen sezon 2,5 milyon euro kazanan oyuncudan büyük bir fedakarlık alarak kazancında indirime gitti. Volkan Demirel'in dışında Mehmet Topal'la da aynı şekilde yoluna devam etmek isteyen sarı-lacivertliler, 32 yaşındaki oyuncudan ret yanıtı aldı. Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Mehmet Topal, fedaya sıcak bakmıyor.

İŞTE COMOLLİ'NİN GÖRÜŞTÜĞÜ 5 İSİM

Fenerbahçe Sportif Dirktörü Comolli İngiltere'de kamp kurarak hedeflerindeki 5 futbolcu için girişimlere başladı. Bu 5 oyuncudan 2 ya da 3'üne imza attırılması hedefleniyor. Fenerbahçe'nin hedefinde Ospina, N'Koudou, Van Ginkel, Locadia ve Vincent Jansen var.

Comolli'nin kiralama seçeneğinde biraz zorlandığı ancak bu engeli aşmak için görüşmelerine hız verdiği belirtiliyor. En çok ilerlemenin ise Janssen ve Van Ginkel'de yaşandığı da gelen haberler arasında. Locadia'nın eski hocası Phillip Cocu ile çalışmak istediği ancak Brighton yönetiminin kiralama yerine satmayı tercih ettiği belirtiliyor. Bu yüzden satın alma opsiyonlu kiralama teklifi masaya kondu. (Takvim)

COCU 9 YILDIZIN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ

Phillip Cocu, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu resmen açıklanmadan çok önce sarı-lacivertli takım için çalışmalara başlamıştı. Hollandalı teknik direktörün, takımdaki temel sorunları ve acil olan ihtiyaçları belirlemek üzere geçen sezonun neredeyse tüm maçlarını izlediği, yaptığı detaylı çalışmayı ise sportif direktör Damien Comolli'yle paylaştığı belirlendi. İşte 47 yaşındaki çalıştırıcının raporunda yer verdiği görüşlerden öne çıkan bazı ifadeler:

MAURICIO ISLA - Yaptığı hatalar tek kelimeyle korkunç! Kumaşı iyi ama bariz bir konsantrasyon sorunu var. Belli ki yeni şartlara uyum göstermekte zorlanmış. Devam edilmemeli.

NABIL DIRAR - Hücum anlamında takıma verdiği katkı sınırlı kalmış. Herhangi bir kanat oyuncusu da Dirar kadar katkı yapabilir. Onu kazanmaya çalışmak zaman kaybı olabilir. Satılabilir.

GIULIANO - Bu tarz oyuncular, Brezilya'da bile birkaç takımda oynuyor. Üstlendiği rol çok ağır. 8 numara veya kanat olarak kullanılabilir ama on numara için eksik. Kalabilir ama onun bölgesine transfer lazım.

ALPER POTUK - Çok enerjik ve hızlı bir oyuncu. Ancak sonuca odaklı oynamıyor. Üstlendiği görevin ona bü geldiği kesin. Kazanılabilecek bir oyuncu ama bu durum değişmesine bağlı.

MATHIEU VALBUENA - Topla çok oynuyor ve takımı defansif anlamda çok sıkıntıya sokuyor. Hücumdaki katkısı tabii ki inkar edilemez ama agresif rakipler karşısında takımın başına çok dertler açabilir. Gönderilmesi kayıp olmaz.

AATIF - Kanatta oynayacak artı hiçbir özelliğini göremedim. Basit oynaması, defansif katkısı iyi özellikleri ama benim sistemime göre yetenekleri fazla sınırlı. Kesinlikle satılmalı.

VOLKAN DEMİREL - Çok hata yapıyor. Beşiktaş'la oynanan kupa maçında gördüğü kırmızı kart affedilemez. Hayatım boyunca hiçbir oyuncunun atılmak için bu kadar çok uğraştığını görmedim. Kalırsa yedek olur.

İSMAİL KÖYBAŞI - Takımın en istikrarsız isimlerinden biri. Defans hattında oynuyor ama defans yapmayı bilmiyor. İleri çıkışlarda geri dönüş sorunu yaşaması nedeniyle takımı çok zor durumlarda bırakıyor. Satılmalı.

AATIF'I RESMEN İSTEDİLER

Atiker Konyaspor'a imza atan Rıza Çalımbay, transferde düğmeye bastı ve listenin başına eski öğrencisini yazdı. Fenerbahçe'den Aatif'ı takımında görmek istediğini ifade eden Rıza Çalımbay, "Aatif'ı Türkiye'ye ben getirdim, çok severim, takımımda görmek istiyorum" dedi.


Haberin Devamı
YORUM YAZ