MENÜ

Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milli basketbolcu ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu’nu Başdanışmanlığına atadı.

Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, başkent Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yerine getirecek.

15 yıl NBA’de forma giyen Türkoğlu, Efes Pilsen A takımında 5 yıl oynadıktan sonra 2000’de NBA’e gitti. Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giyen Türkoğlu, A Milli Takım ile 2001’de Avrupa, 2010’da ise dünya ikincilikleri yaşadı.

Hidayet Türkoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a spor politikaları ile ilgili konularda danışmanlık yapması bekleniyor. Türkoğlu'nun başdanışmanlığa getirileceği geçtiğimiz günlerde basına sızmış, alacağı ücretin ise aylık 60 bin TL olacağı ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkoğlu'nun bu miktar bir ücret almayacağını açıklayarak, olası bir görevlendirme için herhangi bir ücret ödenmeyeceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ