Beşiktaş'taki 3. dönemi sona erdi: Vincent Aboubakar resmen Hatayspor'da!

Rıza Çalımbay yönetimindeki Hatayspor, Beşiktaş'ın kadro planlamasında yer almayan Vincent Aboubakar'ı transfer etti ve 32 yaşındaki Kamerunlu forvetle 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş'taki 3. dönemi sona erdi: Vincent Aboubakar resmen Hatayspor'da!

Beşiktaş’ın yeni sezon planlamasında yer almaması konusu, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst tarafından direkt iletilen Vincent Aboubakar, Avrupa ve lig kadrosunda yer almamıştı.

Haberin Devamı
Çok çarpıcı Sadıo Mane sözleri: Osimhen'den daha büyük transfer olur bu net!

HATAYSPOR'A TRANSFER OLDU

Kulüp bulması istenen, Avrupa’daki transfer dönemini kaçıran, Arap Yarımadası’ndan da beklediği teklifleri alamayan Kamerunlu forvet Süper Lig'de kaldı ve Rıza Çalımbay'ın başına geçtiği Hatayspor'la anlaştı.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş, 32 yaşındaki forvetin sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile feshedildiğini ve Aboubakar'ın Hatayspor'a transfer olduğunu duyurdu. Açıklamada, "Vincent Aboubakar, Atakaş Hatayspor’a Transfer Oldu Beşiktaş Futbol A.Ş., profesyonel futbolcumuz Vincent Aboubakar’ın nihai transferi hususunda Atakaş Hatayspor’la anlaşmaya varıldığını KAP’a bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle: “Profesyonel futbolcumuz Vincent Pate Aboubakar'ın Atakaş Hatayspor Kulübü’ne kesin transferi konusunda Atakaş Hatayspor ve oyuncu ile anlaşma sağlanmış olup, oyuncu ile olan sözleşmemiz karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmiştir.” denildi.

Haberin Devamı

 

Beşiktaştaki 3. dönemi sona erdi: Vincent Aboubakar resmen Hataysporda

1 YILLIK ANLAŞMA

Tecrübeli ismin transferi kulüpte heyecan yaratırken camia, yıldız forvetle 1 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu. Akdeniz ekibi, "Tecrübeli golcü Vincent Aboubakar ile 1 yıllık sözleşme imzaladık." ifadeleriyle transferi açıkladı.

3. DÖNEMDE TOPLAM 60 GOL

Aboubakar, Beşiktaş formasıyla 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşadı. İki kez Türkiye Kupası (2021-22/2023- 24) kaldırdı. Bu sezon başında da Süper Kupa aldı. 3 dönem oynadığı Beşiktaş’la süper Lig kariyerinde 91 maç oynadı. 45 gol-12 asiste imza attı. Toplamda ise 117 maçta 60 gol ve 14 asistle oynadı.

YORUM YAZ