MENÜ

Hamza Hamzaoğlu'dan İtalyan modeli

Sarı-Kırmızılılar'da Hamza Hamzaoğlu, zeminden çekinip Burak'ı kadroya almadı, Es Es karşısına sadece iki hücumcu Sneijder ve Umut'la çıktı! Hamza hocanın bu oyun tarzı, İtalyan teknik adamlar Mancini ve Prandelli dönemlerini hatırlattı.

Hamza Hamzaoğlu'dan İtalyan modeli

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşısında sahaya çıkardığı kadroyla hayal kırıklığı yarattı. Sarı-Kırmızılı taraftarlara, İtalyan teknik adamlar Roberto Mancini ile Cesare Prandelli’yi hatırlattı! Mancini ve Prandelli dönemlerinde savunma ağırlıklı oyuncularla sahaya çıkılması, büyük eleştirilere neden olmuştu. Başta hücumu düşünen Hamza hoca da, kısa sürede bu ikiliye uydu. Golcüsü Burak Yılmaz’ı, sakatlığını atlatmasına rağmen, Eskişehir’de stadın zeminin bozuk olması sebebiyle bu deplasmana götürmeyen Hamzaoğlu, birçok yıldızını yakın dönemde kaybeden Es Es’e karşı sadece 2 hücumcu ile maça başladı. Sadece ilerde Umut Bulut ve Wesley Sneijder yer alırken, onların arkasında Emre Çolak, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş ve Felipe Melo yer aldı.

Etkisiz kaldılar

Hal böyle olunca da, Cim Bom hücumda özellikle ilk yarıda gol bulmasına rağmen çok da etkili pozisyonlar bulamadı. U21 maçında oynayan forvet Sinan Gümüş kadroda yer almazken, kulübede hücuma hareket kazandıracak iki isim Bruma ve Goran Pandev’di. 1-1 sona eren ilk 45 dakikanın ardından Hamza hoca, ikinci bölüme Yekta’yı çıkarıp, Olcan’ı alarak başladı. 73’te ise Telles çıktı, yerine Bruma girdi, Olcan ise sol beke geçti. Değişikliklere rağmen Aslan, rakibine oranla hücumda etkisiz kaldı. Hamzaoğlu, son anlarda doğru Olcan’ın asistiyle üstünlüğü ele geçiren golü bulunca, hemen Koray’ı oyuna alıp, savunma yaparak noktayı koydu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ