MENÜ

Hakan Ünsal: Ayaklarına değil kafalarına sıktılar

Galatasaray'ın eski futbolcularından Hakan Ünsal, Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasını değerlendirdi.

Hakan Ünsal: Ayaklarına değil kafalarına sıktılar

Galatasaray Yönetim Kurulu'nun teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırmasını, sarı kırmızılı kulübün efsanelerinden Hakan Ünsal hurriyet.com.tr için değerlendirdi. Dursun Özbek yönetimini ağır ifadelerle eleştiren Ünsal'ın görüşleri şöyle:

"Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesi yılın bombasıdır. Hakikaten inanılacak bir karar değildir. Bence kendi idam fermanlarını imzaladılar. Hani bir kendi ayağına kurşun sıkma diye bir laf vardır ya; bunlar kendi kafalarına sıktılar!

'Acaba gerçekler ne olacak!'

Ben şunu çok merak ediyorum; Galatasaray yönetimi Hamza hocanın gönderilme sebebi için nasıl bir açıklama yapacak? Çünkü böyle bir dönemde, maça 3 gün kala hocayı göndermen için çok geçerli bir sebebin olması lazım. Mesela yöneticilere küfür etmesi, Galatasaray'ın yüce menfaaatlerini ayaklar altına alması ya da taraftarlara çok kötü bir şey yapması gibi.

Galatasaray yönetimi büyük ihtimalle transferde fikir ayrılığı, Niasse, Umut Bulut hakkındaki sözleri gibi bahaneler öne sürecek. Kardeşim, Niasse'yi almadın tamam, Umut'u da istemiyorsan sözleşmeyi imzalamazsın olur biter.

'Bu karar Galatasaray tarihinde kara bir lekedir'

Bu bence Galatasaray yönetiminde birkaç aydır var olan Hamza hocayı gönderme operasyonunun sonucudur. Bu operasyon hep vardı. Benfica maçında da vardı, Fenerbahçe derbisinde de vardı, oraları geçti ama Rize'yi geçemedi. Ama bu, Galatasaray tarihine 'kara leke' olarak geçecek kararlardan biridir.

'Galatasaray'ın büyükleri ortaya çıkmalı'

Hamza hocanın 3 kupayı da kazandırmasını bir kenara bırakıyorum; bu camiadan yetişmiş, bu formayı giymiş ve senin en zor zamanında gelip yardım etmiş birini bu şekilde gönderiyor olmak Galatasaray Kulübü'nün ilkeleri ve ananeleri ile bağdaşmıyor. Şimdi bu noktada konuşması gerekenler; her fıratta Galatasaray'ın örf ve ananelerini gündeme getiren, 'Galatasaray bu sayede var' diyen büyüklerdir.

Bu noktada benim aklıma şöyle bir ihtimal de geliyor. Maça sadece 3 gün kala böyle bir karar alıyorsan, demek ki senin bir ön hazırlığın vardı.

'Yeni teknik direktör Hamzaoğlu'ndan daha büyük bir marka olmalı'

Hamza Hamzaoğlu'nun yerine getirilecek bir ismin, marka olarak ondan bir adım önde olması lazım. Ümit Davala, Tugay Kerimoğlu isimleri ortaya atılıyor. Bunların hepsi arkadaşımız ancak taraftarı kızdırma endişesi, yarışın amansız biçimde devam etmesi ve maddi-manevi diğer sorunlar nedeniyle bu isimler tek başlarına göreve gelemez. O zaman adama "Hamza'yı niye gönderdin?" diye sorarlar. Bu işi yabancı teknik direktörle de yapamazsın."

Haberin Devamı
YORUM YAZ