Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde eleme heyecanı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, müsabakalar bugün 28 başpehlivanın ön eleme karşılaşmalarıyla başlıyor. Güreşlere 14 boyda 852 pehlivan, derece yapabilmek için katılım sağlıyor.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde eleme heyecanı

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilen, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, müsabakalar bugün 28 başpehlivanın ön eleme karşılaşmalarıyla başlıyor. Bu yıl ilk kez uygulanan lig usulüyle katılımın sağlandığı güreşlere 14 boyda 852 pehlivan, derece yapabilmek için katılım sağlıyor. Yağlı güreşin olimpiyatı olarak değerlendirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, pehlivanlar 663’üncü kez dualı çayıra çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından organize edilen, Edirne Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda bu yıl ilk kez uygulanan ‘Lig usulü’ formatta, Kırkpınar’a katılmaya hak kazanan 14 boyda 852 pehlivan, derece yapabilmek için ter dökecek.

Haberin Devamı

40 başpehlivan... 

Büyük organizasyonda, her yıl cuma günü başlayan güreşler, bu yıl bir gün önceden start alıyor. Başpehlivanlık kategorisinde belirlenen 40 kişilik kontenjandan, piyasa güreşlerinde topladıkları puanlarla ilk 32’ye giren güreşçiler, Kırkpınar’a direkt katılmaya hak kazandı. Kalan 8 başpehlivan ise bugün Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek ön eleme turuyla belirlenecek. Toplam 28 başpehlivanın saat 13.00’te el bağlayacağı ön eleme karşılaşmaları sonucu, Kırkpınar’da güreşecek 40 başpehlivan belirlenmiş olacak.

YORUM YAZ