663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, puanlama etabında Mustafa Taş'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı. Zeybek, üst üste ikinci kez ulaştığı başpehlivanlık ile altın kemeri edebi şekilde kazanmaya çok yaklaştı.

Edirne'de gerçekleşen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık final müsabakasının heyecanı yaşandı. Mustafa Taş'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek, üst üste ikinci kez başpehlivanlığa uzandı. 

Haberin Devamı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek

Yarı finalde Serhat Gökmen'i mağlup eden Mustafa Taş ile yarı finalde Hüseyin Gümüşalan'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek, finalde karşı karşıya geldiler. Mücadelenin puanlama etabında Yusuf Can Zeybek, rakibini mağlup etmeyi başardı. 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivanlığa ulaşan Yusuf Can Zeybek, üst üste ikinci zaferiyle altın kemerin edebi sahibi olmaya çok yaklaştı. Önümüzdeki yıl üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaşırsa Yusuf Can Zeybek, altın kemerin edebi sahiplerinden olacak. 

'RAHMETLİ ANNEM İÇİN GÜREŞTİM'

Zaferi sonrası açıklamalarda bulunurken göz yaşlarını tutamayan Yusuf Can Zeybek, "Biz, buraya çalışarak geldik. Kışın çok güzel kamplar geçirdik. Bana, 'Sen kötüsün, sen iyi değilsin' dediler. Çevrem bana her zaman destek oldu. 'Sen iyisin, sen şampiyon olacaksın' dediler. Biz de Allah'a şükür şampiyon olduk. Biz buraya geldik bileğimizin hakkıyla kazandık. Burada rahmetli annem için güreştim. Ustam hep öyle motive etti. Allah'a şükür kazandık. 'Siz kötüsünüz' dediler, biz her zaman iyiyiz. Biz, iyi geldik. İnşallah seneye daha iyi çalışacağız. Seneye üçleyip... Bir kemer borcumuz var. İnşallah bu kemer borcu Antalya'ya ödenecek. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye daha iyi çalışıp kemerin ebedi sahibi olmak istiyoruz. Elbette Ahmet Taşçı ustamızın da izahatları olacak. Bu kemerde bir aht var. İnşallah buradan gidip bir elini öpüp rızası olup o kemeri öyle alacağız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek

Başpehlivanların kupa ve madalyaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Bakanı Özgür Özel tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Yusuf Can Zeybek'e altın kemerini taktı. Başpehlivan Yusuf Can Zeybek törende altın kemerini kuşandı.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek

Müsabakaları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sağda) ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel (solda) izledi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya (sağda) ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan (ortada) da müsabakaları yerinde takip etti.

Haberin Devamı

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de bu yıl 663. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Mustafa Taş’ı finalde yenerek üst üste 2. kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Mustafa Taş’ı yenerek bu yıl da altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek’i kutluyorum. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkarak mücadele eden tüm pehlivanlarımıza da tarihi mirasımızın yaşatılmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.’’

 

YORUM YAZ