MENÜ

Grasshoppers Fenerbahçe maç özeti : 0-2

UEFA Avrupa Ligi play off rövanş maçında Fenerbahçe, Grasshoppers'ı 2-0'la geçti ve adını grup aşamasına yazdırdı. Goller 77'de Fernandao ve 84'te ilk maçın yıldızı Stoch'tan geldi.

Grasshoppers  Fenerbahçe maç özeti : 0-2

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

İyi bir hazırlık maçı...

Fenerbahçe, zorlanmasının beklenmediği Grasshoppers deplasmanında güle oynaya galip geldi, adeta iyi bir hazırlık maçı yaptı.

İlk maçtaki 3-0'lık skorun etkisiyle 90 dakika boyunca iki takım da oyuna çok fazla asılmazken, Dick Advocaat'ın "Bu takım hiç çalışmamış" dediği ekibi de maç kondisyonu kazanmış oldu!

İkinci yarıda goller 77'de Fernandao ve 84'te ilk maçın 2 gollü yıldızı Miroslav Stoch'tan geldi.

Sarı Lacivertliler'de Van Persie, Dick Advocaat döneminde ilk kez bir maça ilk 11'de çıkarken, Hollandalı yıldız 70 dakika sahada kaldı. Yeni transferlerden İsmail Köybaşı da ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

Maçtan dakikalar...

Karşılaşmaya hızlı olmasa da baskılı başlayan Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler, yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Grasshoppers karşısında rahat ve güvenli bir oyun sergiledi.

İlk pozisyon 38'de!

Bu dakikada soldan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Van Persie'nin penaltı noktasının önünden gelişine vuruşu az farkla auta gitti.

43'te Fenerbahçe'de yine Van Persie'den güzel bir şut geldi. Ceza alanında topu saklamayı başaran Salih, dışarıya doğru Persie'ye çıkardı, Hollandalı yıldızın gelişine şutunda top üstten auta gitti.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci 45 dakikaya da hızlı başlayan Fenerbahçe'ydi...

Alper Potuk bomboş dokunamadı

48'de Van der Wiel'in sağdan ortasında ceza alanında Alper Potuk müsait pozisyonda dokunamadı.

Salih sakatlandı

53'te Salih Uçan, bir pozisyon esnasında ayağını yere ters bastı ve sakatlandı... Oyundan çıkan Salih'in yerine Aatif Chahechouhe girdi.

Persie'den 70 dakika...

68. dakikada Advocaat yavaş yavaş hazırladığı Van Persie'yi çıkardı, Fernandao'yu oyuna aldı.

Fernandao girdi ve attı!

77'de Fernandao, Fenerbahçe'yi Grasshoppers karşısında 1-0 öne geçirdi.

Van der Wiel'in ara pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Alper Potuk'un vuruşu kaleye giderken, çizgide Fernandao dokundu ve "Gol benim" dedi.

Stoch'dan yine gol!

84. dakikada, ilk maçın iki gollü yıldızı Miroslav Stoch skoru 2-0 yapan golü attı.

Mehmet Topal'ın ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Stoch, akleciyle karşı karşıya basit ve net bir ayak içi vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.

90 dakika sonunda Fenerbahçe, toplamda 5-0'lık skorla adını UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yazdırmış oldu.


UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Konyaspor ve Osmanlıspor'un rakipleri belli oldu!

Haberin Devamı
YORUM YAZ