Göztepe'den Ferhat Arıcan'a görkemli uğurlama

Türk cimnastik tarihinin ilk olimpiyat madalyasını kazanan Ferhat Arıcan’a Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi, kulübü Göztepe tarafından uğurlama töreni düzenlendi... Milli sporcunun paralel alette kazandığı bronz madalyası, bu ay içinde açılan Göztepe Müzesi’ndeki yerini aldı

Göztepe'den Ferhat Arıcan'a görkemli uğurlama

Türk cimnastik tarihinin ilk olimpiyat madalyasını kazanan milli sporcusu Ferhat Arıcan, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi Gürsel Aksel Stadı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda kazandığı bronz madalyayı Göztepe Müzesi’ne armağan eden Ferhat Arıcan, Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil’le birlikte değerlendirmelerde bulundu. Paris’te düzenlenecek olimpiyatlara 1 aydan az bir süre kaldığını belirten Ferhat Arıcan, “Tarihi günlerden birini yaşıyorum. Üçüncü kez olimpiyatlara gidiyorum. Cimnastik branşında üçüncü kez olimpiyat oyunlarına giden ilk sporcu oluyorum. Paris’te çok büyük başarılarla ülkemi temsil edeceğime inanıyorum. Göztepe’nin müzesinde, şanlı tarihimizde ve efsaneler arasında yer almak benim için çok büyük bir onur” dedi.

Haberin Devamı

“İkinci madalyanın ışığı yanmak üzere’

Çok yoğun tempoda çalıştığını belirten Ferhat, “Çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Olimpiyatlar sporun zirvesi. Cimnastik ise günde 6 ya da 7 saat çalıştığımız bir branş. Takım halinde çalışıyoruz. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Cimnastikte çok küçük detaylar madalyayı belirliyor. Tokyo’dan sonra bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Biz sürece odaklandık, sonuç odaklı değiliz. Kendi işimizi kusursuz bir şekilde yaptıktan sonra hepimiz madalya adayıyız. Tokyo’dan sonra ikinci madalyanın ışığı yanmak üzere” diye konuştu.

‘Ferhat Arıcan bize vizyon getirdi’

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ise “Ferhat’ın madalya kazandığı devir pandemiye denk geldi. Çünkü sokağa çıkma yasaklarına denk geldik. Şahsen ben o anı çok görmeyi isterdim. O zaman Tokyo Olimpiyatları’na gitmek çok zordu. Ferhat’ın madalya kazanacağını bilseydim ne yapar eder Tokyo’ya giderdim. Ferhat bize bir vizyon getirdi, heyecan getirdi. Kulüp olarak da hedefi Los Angeles Olimpiyatları olarak belirledik. Sadece cimnastik değil bir çok branşta sporcu götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ