MENÜ

Tijjani Babangida trafik kazasında ağır yaralandı! Kardeşi kazada hayatını kaybetti

Gençlerbirliği'nin eski futbolcusu Tijjani Babangida ülkesi Nijerya'da büyük bir trafik kazası geçirdi. Kazada ağır yaralanan Tijani'nin, kendisi gibi eski futbolcu olan kardeşi 47 yaşındaki Ibrahim Babangida hayatını kaybetti.

Tijjani Babangida trafik kazasında ağır yaralandı! Kardeşi kazada hayatını kaybetti

Gençlerbirliği ve Ajax'ın eski oyuncusu Tijjani Babangida, ülkesi Nijerya'da geçirdiği trafik kazasının ardından kritik ancak stabil bir durumda hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kardeşi kurtulamadı

Nijerya Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, kendisi gibi eski futbolcu olan 47 yaşındaki kardeşi İbrahim Babangida ise kazadan sağ kurtulamadı.

'Babangida'nın bilinci yerinde'

Kaza dün Nijerya’da Kaduna'dan Zaria'ya giden otoyolda meydana geldi. Eski futbolcunun eşi ve bir çalışanı da arabadaydı. Onlar da hastaneye kaldırıldı. Nijerya Futbol Federasyonu'na göre 50 yaşındaki Babangida'nın bilinci yerinde.

Tijjani Babangida trafik kazasında ağır yaralandı Kardeşi kazada hayatını kaybetti

2001 yılında Gençlerbirliği'nde oynadı

Babangida 2001 yılında Gençlerbirliği’nde forma giymişti. Eski futbolcu ayrıca Hollanda'da Roda JC, Vitesse ve VVV-Venlo takımlarında da oynadı. Babangida 1996-2003 yılları arasında Ajax formasıyla 102 maça çıktı. Hücum oyuncusu 24 kez gol attı ve 15 asist yaptı.

Haberin Devamı

Babangida, Nijerya ile Atlanta Olimpiyatlarında altın madalya kazandı. Ayrıca 'Super Eagles' ile 1998 Dünya Kupası'na gitti. Afrika ülkesi için 36 uluslararası maç oynadı.

Vefat eden kardeşi Volendam'da top koşturmuştu

Vefat eden Ibrahim Babangida ise 47 yaşındaydı. 1997-2002 yılları arasında FC Volendam'da futbol oynadı. Ülkesinin genç millî takımında yer aldı ve 1993 yılında Nijerya ile 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nı kazandı.

 

YORUM YAZ