Transferde son dakika: Alban Lafont'tan Galatasaray'a yeşil ışık

2011 yazından bu yana Galatasaray forması giyen ve bu süreçte tam 17 kez kupa kaldırma sevinci yaşayan 38 yaşındaki Fernando Muslera’nın sezon sonunda ülkesine dönmesi netleşince, Sarı-Kırmızılı kulüpte yeni kaleci arayışları hızlanmıştı. Nantes kalecisi Alban Lafont, Cim Bom'a yeşil ışık yaktı.

Transferde son dakika: Alban Lafont'tan Galatasaray'a yeşil ışık

Fernando Muslera ile sezon sonunda yaşanması muhtemel ayrılık öncesi kaleci listesi oluşturan Sarı-Kırmızılılar’ın radarındaki isimlerden biri de Nantes’ın file bekçisi Alban Lafont’tu. Menacer Gardi, kaleci transferiyle ilgili çalışmaları bizzat yürütürken, Lafont’la da bir ön görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Transferde son dakika: Alban Lafonttan Galatasaraya yeşil ışık

15 milyon Euro civarında bonservis beklentisi

25 yaşındaki Fransız eldivenin, artık şampiyonluk yaşama isteği ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimali nedeniyle yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Piyasa değeri 9 milyon Euro civarında olan ve kulübüyle 2027 yılına kadar kontratı bulunan Lafont için, Nantes’ın 15 milyon Euro civarında bir bonservis beklentisi içinde olduğu da gelen haberler arasında.

Ajax’la uzun süren transfer görüşmeleri yapmıştı

Sarı-Kırmızılılar sezon boyunca Gardi’nin listesindeki diğer kaleciler için de görüşmeleri sürdürecek. Fransız file bekçisi, Nantes’a 2021 yazında Fiorentina’dan 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Alban Lafont, yaz döneminde Ajax’la uzun süren transfer görüşmeleri yapmış, ancak anlaşma bir türlü gerçekleşmemişti.

Haberin Devamı

Transferde son dakika: Alban Lafonttan Galatasaraya yeşil ışık

Transfer çok kolay görünmüyor

Galatasaray açısından da bu transfer çok kolay görünmüyor. Ancak Sarı-Kırmızılılar, vadelere yayılmış bir bonservis yatırımıyla Lafont veya o seviyede bir eldiveni kadrosuna katarak, bir kez daha kaleci konusunu uzun yıllar boyunca rafa kaldırmanın hesapları içerisinde.

YORUM YAZ