Son dakika haberi: Galatasaray, yeni transferine kavuştu! Gabriel Sara'nın bonservisi belli oldu

Galatasaray, Norwich’ten Gabriel Sara’yı tarihi bir bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Aslan, 5 yıllık sözleşme imzalayacağı 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu için İngiliz ekibine 18 milyon Euro ödeyecek.

Bu sezon da Süper Lig’deki şampiyonluk unvanını korumak ve Avrupa’da başarı hedefleyen Galatasaray, tarihi bir transfere imzasını attı. Sarı-Kırmızılılar, İngiltere Premier Ligi’nin bir altı olan Championship’te Norwich City forması giyen Gabriel Sara’yı kadrosuna katmayı başardı. Dün geç saatlerde İstanbul’a gelen Sara için bonuslar hariç 18 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceği bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Tarihi bonservis!

Bu rakam, Aslan’ın kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olacak. Daha önce yine bir Brezilyalı olan Jardel için 17 milyon Euro ödeyen Cim Bom’un, Sara ile 5 yıllık bir anlaşma yapacağı ve oyuncuya senelik 2.7 milyon Euro maaş vereceği öğrenildi.

Son dakika haberi: Galatasaray, yeni transferine kavuştu Gabriel Saranın bonservisi belli oldu

Oyunun her iki yönünde de var

2022 yazında ülkesinin en önemli kulüplerinden Sao Paulo’dan Norwich’e 10.5 milyon Euro’ya transfer olan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, orta sahanın göbeği dahil birçok bölgede forma giyebiliyor. Oyunun her iki yönünü de gayet başarılı bir şekilde oynayabilen Sara, hem fiziksel gücü hem de tekniğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Son derece dayanıklı bir futbolcu olan Sambacı, geçen sezon 46 haftalık Championship sezonunda Play-Off aşaması (2 maçta oynadı.) hariç Norwich’in tüm lig maçlarında forma giydi. Dün geç saatlerde İstanbul’a gelen Sara, geçen sezon İngiltere Championship’te sezonun en iyi ilk 11’ine seçilmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı
Galatasaray'ın yeni transferi Gabriel Sara, İstanbul'da

Son 2 sezonda 96 maça çıktı

İlk yurt dışı deneyimini Norwich’te yaşayan Gabriel Sara, İngiliz ekibinde geçirdiği iki sezonda toplamda 96 karşılaşmaya çıktı. Son derece güçlü bir futbolcu olan Sara, ilk sezonunda yani 2022- 23’te 43 maçta 7 gol ve 4 asistle oynadı. Geçen sezon ise Brezilyalı yıldız, 53 maça çıktı ve bu süreçte rakip fileleri 14 kez sallarken, 13 de gol pası verdi.

YORUM YAZ