SON DAKİKA | Galatasaray, Roland Sallai transferini açıkladı!

Galatasaray, İtalya’daki Nicola Zalewski operasyonu sekteye uğrayınca soluğu Almanya’da aldı. Freiburg ve Macar kanat oyuncusu Roland Sallai ile masaya oturan Cimbom, jet hızıyla anlaşma sağlayıp gün sonunda transferi resmileştirdi. Alman kulübüyle 6 milyon Euro bonservis, Sallai ile yıllığı 2.5 milyon Euro’dan 4 sezonluk anlaşma sağlandı.

Galatasaray’ın yaz transfer dönemindeki son günü sürpriz gelişmelerle geçti. İtalya’da birkaç gündür Roma ve Polonyalı sol kanat oyuncusu Zalewski ile pazarlık halinde olan Aslan, amacına ulaşamadı. İtalyan kulübüyle bonservis pazarlıklarında anlaşma sağlanmasına rağmen Polonyalı oyuncu ve menajeri masaya yeni şartlar koydu. Bu gelişmeler sonrası Cim Bom cephesi görüşmeleri sonlandırıp, Almanya’ya geçti.

Haberin Devamı

Transfer resmileşti

Almanya’daki adres daha önce temas kurulan Freiburg ve Macar kanat oyuncusu Roland Sallai’ydi. İki tarafla da şartlar konusunda anlaşan Galatasaray, son saatlerde transferi resmileştirdi.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Bonservisi 6 milyon Euro

Sarı-Kırmızılılar, Freiburg’la 6 milyon Euro bonservis, 27 yaşındaki Macar futbolcu ile de yıllığı 2.5 milyon Euro olmak üzere 4 sezonluk anlaşma sağladı. KAP'a bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Maaşı 2.5 milyon Euro

"Profesyonel futbolcu Roland Sallai ve kulübü Sport-Club Freiburg e.V. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 4 sezona yayılmış 4 taksitte 6.000.000 euro transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 4 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.500.000 euro sezonluk ücret ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bundesliga’da 2 maç oynadı

Prensip anlaşması sonrası Sallai’yi özel uçakla akşam saatlerinde İstanbul’a getiren Galatasaray, lisans, sözleşme ve diğer prosedürler için yoğun bir mesai yaptı. Sallai, Rizespor’la oynanacak karşılaşmada tribünde yer alacak. Macar futbolcu bu sezon Freiburg’la Bundesliga’da iki resmi maça çıkmıştı.

YORUM YAZ