Parma yenilgisi sonrası Galatasaray'da Okan Buruk'tan Süper Kupa ve Jelert açıklaması

Avusturya'daki son hazırlık maçında Parma'ya karşı alınan 2-0'lık yenilginin ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önlerindeki Süper Kupa mücadelesi ve yeni transfer Elias Jelert hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Galatasaray, Avusturya kampındaki son hazırlık maçında Parma'ya 2-0 mağlup oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Öncelikle mücadeleyi değerlendiren Okan Buruk, "Bu kamp iki maçtı. Üç gün arayla iki maç yaptık. Bir önceki kampta da üç maç oynamıştık. Ana amacımız takımımızı güçlü bir şekilde fiziksel olarak, maç kondisyonu kazandırarak hazırlamaktı. Genel olarak iki kamp da istediğimiz gibi geçti. Çok şükür sakatlık olmadan iki kampı da iyi bir şekilde geçirdik. Milli oyuncularımız bu kampa katılmıştı. Icardi’yi daha önceki kampta oynatmamıştık. İlk maçta yarım saat oynadı, bugün 80 dakikaya yakın oynadı. En azından ona da maç temposunu gösterdik. Oyun olarak ilk yarı biraz daha iyiydik. Topun bizde olduğu dönemler, pozisyonlarımız oldu. Rakibimize daha az pozisyon vermiştik, duran toptan gol yedik. İkinci yarı çok fazla değişiklik yaptık. Çok fazla değişiklik yapınca bir anda oyunun temposu ve dizilişine de zaman zaman kaybettik. Orada verdiğimiz pozisyonlar oldu. Bunlar hazırlık maçı, doğrularımızı yanlışlarımızı görmemiz gereken yerler. Oyuncularımıza performans gösterme maçları bunlar. O yüzden çok fazla sonuca takılmadan oyun olarak ilk yarı daha derli topluyduk. İkinci yarı çok istediğimiz gibi olmadı. Genel olarak baktığımızda bütün oyuncularımızı oynatma şansımız oldu. Milli oyuncular oynadı hatta Abdülkerim’i 45. dakikada çıkartmayı düşünüyorduk ama biraz daha oynamak istedi. Barış’ı, Yunus’u, Kerem’i oynattık, Kaan 45 dakika oynadı. Oyuncularımızı daha hazır hale getireceğiz. Önümüzde bir süre var. Döndüğümüzde maç haftasına başlıyoruz Süper Kupa için. Burada da iyi bir antrenman dönemi geçirdik. Yoruldular, dinleneceğiz. Tekrar daha diri şekilde başlayacağız. İnanılmaz sıcak bir hava da vardı bugün. Bu da oyuncuların performansını biraz etkiledi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Parma yenilgisi sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Süper Kupa ve Jelert açıklaması

'GALATASARAY İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLACAK'

Kampa katılan yeni transfer Elias Jelert hakkındaki görüşlerini de paylaşan Buruk, "Jelert dün katıldı aramıza. İlk antrenmanına çıktı. Çift antrenmanda da yer aldı. Tabii ki istekli, dinamik bir oyuncu. Bize karşı rakip de olmuştu. Genç, ileriye dönük, Galatasaray için önemli bir yatırım olacak. Kısa vadede de bize çok çabuk adapte olacağını düşünüyoruz. Kişilik olarak da çok uyumlu. Nelsson’un burada olması da onun için çok büyük bir avantaj. İlk defa ülkesinin dışına çıkıyor. Galatasaray’ın inşallah uzun yıllar sağ bek pozisyonunda açığını kapatır" dedi.

Haberin Devamı

Parma yenilgisi sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Süper Kupa ve Jelert açıklaması

'MÜZEMİZE BİR KUPA DAHA GÖTÜRMEK İSTİYORUZ'

Süper Kupa hakkında ise deneyimli çalıştırıcı, "İki takım da lige yüzde yüz hazır olmadan Süper Kupa oynayacağız. Tabii ki kısa bir süre çalıştık. Yaklaşık 4 haftaya yakın antrenman süresi üzerine bu maça çıkacağız. Milli oyuncularımız biraz daha az çalıştı. Çok geç milli takım bitti, izin verdik. İki takım da yüzde yüz performansıyla hazır olmayacak ama iki takım da kendi oyununun en iyisini yapmaya çalışacak. Bugün Beşiktaş’ın Gençlerbirliği maçına baktım. Kaliteli transferler yaptılar, iyi de bir teknik adam aldılar. Türkiye’ye gelmiş en iyi teknik adamlardan biri. Süper Kupa’yı geçen sene kazanmıştık bu sene tekrar kazanmak istiyoruz. Kupalar kazanmak Galatasaray’ın en büyük hedeflerinden biri. Galatasaray’ın müzesine bir kupa daha götürmek istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz." dedi.

Haberin Devamı

'ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİ GALATASARAY OLACAKTIR'

Lige en iyi şekilde hazırlandıklarını aktaran Buruk, "Biz taraftarımıza güveniyoruz, onlar da bize güveniyor. Hep beraber burada önemli iki seneye imza attık. Hedefimiz bu iki seneleri devam ettirmek, yine şampiyonluklarla, kupalarla devam etmek. Biz çok motiveyiz. Takımımız, başkanımız, yönetim kurulumuz, hepimiz çok motiveyiz. Çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri Galatasaray olacaktır. Yine birlikteliğimizi göstermeye ihtiyacımız var. Geçen sezonu, ondan önceki sezonu nasıl bitirdiysek, özellikle son haftalara doğru o birliktelik arttıkça Galatasaray ruhu da çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Transfer dönemini de bir kenara bırakıp Süper Kupa’ya ve lige odaklanmamız gerekiyor. Biz saha içinde sadece buna odaklanacağız. Saha dışına çıkmadan, saha içinde oyuncularımızdan kim varsa elimizde en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. İnşallah yine güzel bir sene olacak bizim için" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

Parma yenilgisi sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Süper Kupa ve Jelert açıklaması
 

YORUM YAZ