Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti! Bir ilke imza attı

Galatasaray’ın başına geçtikten sonra neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan Okan Buruk, bir kez daha tarihe geçti. Başarılı çalıştırıcı, Cim Bom’un başında Süper Lig’e 6’da 6 yaparak başlayan ilk yerli teknik direktör oldu. Aynı başarıyı daha önce Rijkaard yakalamıştı.

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti! Bir ilke imza attı

Okan Buruk, teknik direktörlük koltuğunda 3. sezonunu yaşadığı Galatasaray’da tarih yazmaya devam ediyor. İlk 2 sezonunu şampiyon tamamlarken neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan başarılı çalıştırıcı, dün gece de bir ilke imza attı. Galatasaray, deplasmandaki Fenerbahçe zaferiyle Süper Lig’e 6’da 6 yaparak başladı. Sarı-Kırmızılı takımın başında bu başlangıca imza atan ilk yerli teknik direktör de Okan Buruk oldu. Daha önce Frank Rijkaard 2009- 2010 sezonuna 6’da 6’yla başlamıştı. Buruk önümüzdeki haftalarda bu rekoru daha da geliştirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

DERBİ KARNESİ MÜTHİŞ

Okan hoca, derbilerdeki başarısıyla da dikkat çekiyor. Aslan’ın hocası, dün geceki mücadeleyle birlikte Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı 11. sınavını verdi. Sarı-Kırmızılılar, Buruk yönetimindeki bu derbilerde 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederek ezeli rakiplerine karşı büyük üstünlük sağladı.

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti Bir ilke imza attı

‘HOCA BENİ İLGİLENDİRMEZ’

Kadıköy’deki zaferle birlikte üst üste üçüncü şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olduklarını bir kez daha ortaya koyan Buruk, maç öncesi Fenerbahçe’nin hocası Jose Mourinho’nun Galatasaray’ı hedef alan sözlerini değerlendirirken, “Biz hep sahaya odaklandık. Futbol bu. Rakibin hocasının kim olduğu beni ilgilendirmedi. Tabii ki çok saygı duyuyorum, dünya çapında önemli biri. Ama hoca kim olursa olsun oyuna hazırlanıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

KAZANAN TAKIM DEVAM EDİYOR

Okan Buruk, Fenerbahçe deplasmanında son haftalarda takımı liderlik koltuğuna taşıyan kadroyu bozmadı. Önde Osimhen’i, kenarlarda Yunus ve Barış’ı tercih eden Buruk, forvet arkasında Mertens’i, merkezde de Torreira ile Sara’yı kullandı. Beklerde Kaan ve Jakobs başladı, savunmanın göbeğinde ise Sanchez ve Abdülkerim vardı. Buruk, 2. yarıda da Sallai, Jelert, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu ve Nelsson’u sahaya sürdü.

BİTİRİM İKİLİ

Kadıköy’de Galatasaray’ı zafere taşıyan isimlerin başında hiç şüphesiz Mertens ve Osimhen geliyordu. Daha önce Napoli’de 2 sezon forma giyen bu iki yıldız, Sarı-Kırmızılı takımda yeniden buluşurken, Fenerbahçe deplasmanında uzun seneler unutulmayacak bir görüntüye imza attılar. Karşılaşmada 28. dakika oynanırken havadan gelen topu ceza sahası içinde göğsüyle tam adrese indiren Osimhen’in topunu, şık bir vuruşla tamamlayan Mertens, skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. İki eski takım arkadaşı, bu müthiş golün ardından Fenerbahçe’nin stadında büyük bir sevinç yaşadı.

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti Bir ilke imza attı

YÜZDE YÜZÜ KAÇIRDI

Cim Bom’un 100 milyon Euro’luk santrforu Osimhen’in bireysel olarak da derbide ne yapacağı çok merak ediliyordu. Maçın genelinde çok iyi bir performans ortaya koyan 25 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıdaki bir kontrada Yunus Akgün’ün getirdi topta kaleciyle karşı karşıya kalırken, meşin yuvarlağı Livakovic’in üzerine vurunca yüzde yüzlük gol fırsatını tepmiş oldu. Mertens ise attığı golün dışında ilk yarıda nefis bir aşırtma daha yapsa da bu kez çerçeveyi bulmayı başaramadı.

YORUM YAZ