(ÖZET) GALATASARAY TURU İSTANBUL'A BIRAKTI! Young Boys-Galatasaray maçı sonucu: 3-2 | Batshuayi'nin golleri yetmedi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys ekibine konuk oldu. Heyecan dolu maçta 2-0'dan geri dönen Galatasaray, son dakika yediği gol ile 3-2 mağlup oldu turu İstanbul'a bıraktı.

TUR İSTANBUL'A KALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Galatasaray ile Young Boys karşı karşıya geldi. Müsabakayı Young Boys 3-2'lik skorla kazandı.

Young Boys'un golleri 3'te ve 45+4'te Monteiro, 86'da ise penaltıdan Ugrinic'ten geldi.

Galatasaray'ın gollerini ise 66'da ve 72'de Batshuayi kaydetti.

Abdülkerim Bardakcı, 84. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

İki takım arasındaki rövanş müsabakası 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da yapılacak.

YOUNG BOYS ÖNE GEÇTİ

Penaltıyı kullanan Ugrinic vuruşunu yaptı, top kaleci Günay'ın solundan ağlarla buluştu: 3-2

PENALTI KARARI VE GALATASARAY 10 KİŞİ KALDI

Young Boys penaltı kazandı ve Abdülkerim Bardakcı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Haberin Devamı
GALATASARAY GERİ DÖNDÜ

Galatasaray'da Batshuayi bir kez daha sahnede ve skor dengelendi! Kerem Aktürkoğlu'nun kafayla indirdiği topu kontrol eden Batshuayi vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak Keller'in sağından ağlarla buluştu.

FARK 1'E İNDİ

Galatasaray'da oyuna sonradan giren Batshuayi, kullanılan korner vuruşunda seken topa tek dokunuş yaptı ve meşin yuvarlığı filelere gönderdi:2-1 

TOP YAN AĞLARDA

Sağ kanattan kullanılan kornerde Ziyech ortayı yaptı, arka direkte bulunan Abdülkerim'in kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Haberin Devamı
TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Young Boys'ta Ebrima Colley'in ceza sahası içinden yaptığı vuruş direkten döndü.

ICARDI KAFAYI VURDU

Galatasaray'ın atağında Ziyech sol kanattan ortasını yaptı, ceza sahasında bulunan Icardi'nin kafa vuruşunu kaleci kontrol etti.

İKİNCİ YARININ İLK ATAĞI GALATASARAY'DAN

Sol kanattan hızla ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu sağına pasını verdi, ardından Ziyech gelişine vurdu, ancak top kaleci Keller'de kaldı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısı başladı. Galatasaray'da sakatlanan Fernando Muslera'nın yerine Günay, Mertens yerine Ziyech oyuna dahil oldu.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı Young Boys'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

FARK 2'YE ÇIKTI

Monteiro attı, Young Boys farkı ikiye çıkardı. Savunma arkasına seken topta Monteiro, topu önüne aldı ve ayağının üstü ile vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak sol köşeden ağlarla buluştu: 2-0

Haberin Devamı
TORREIRA KAFAYI VURDU

Galatasaray gole çok yaklaştı! Mertens'in ortasında Torreira'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşunu kaleci Keller önledi.

TOP DİREĞİN YANINDAN DIŞARIYA GİTTİ

Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Young Boys'ta Joel Monteiro uzak köşeye vuruşunu yaptı, yerden giden top auta gitti.

KALECİ OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Young Boys kalecisi David von Ballmoos sakatlandı ve maça devam edemedi. Yedek kaleci Marvin Keller oyunda.

Haberin Devamı
MERTENS ŞUTUNU ÇEKTİ

Galatasaray'ın atağında Icardi'nin şık pasında topla buluşan Mertens, önce rakibini çalımladı ve ayağının dışıyla şutunu çekti. Mertens'in şutu az farkla dışarı gitti.

ABDÜLKERİM'E SARI KART ÇIKTI

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı, Ganvoula'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

ETKİSİZ SERBEST VURUŞ

Young Boys'un ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Ganvoula kaleye vurdu, top üstten dışarıya gitti.

ICARDI GOLE YAKLAŞTI

Sol iç kulvarda topla buluşan Sara ortasını yaptı, ön direğe hareketlenen Icardi'nin tek dokunuşunda top yandan az farkla auta gitti.

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Ceza sahası dışında topla buluşan Galatasaray'da Torreira uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

GOL PERDESİ AÇILDI

Joel Monteiro attı, Young Boys öne geçti! Hızlı gelişen atakta Ugrinic'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Monteiro vuruşunu yaptı, kaleci Muslera'nın da ayaklarına çarpan top ağlarla buluştu: 1-0

MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Young Boys: David von Ballmoos, Blum, Ali Camara, Zoukrou, Hadjam, Niasse, Lauper, Colley, Ugrinic, Monteiro, Ganvoula.

Galatasaray: Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Sara, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi

G.Saray, Young Boys karşısına beyaz forma ile çıkacak
GALATASARAY'DAN TARAFTARLARINA BİLGİLENDİRME

Galatasaray, Young Boys ile oynanacak kaşrılaşma öncesi taraftarları için bir bilgilendirme yayınladı:

"İsviçre’deki Büyük Galatasaray Taraftarı'nın Dikkatine!

Taraftarlarımız, yerel saat ile 16.00’dan itibaren Bern şehir merkezindeki Aarbergergasse’de toplanacaktır.

Young Boys ile oynayacağımız karşılaşma için kapı açılış saati yerel saat ile 19.30 olarak belirlenmiştir.

Buluşma noktasının yakınındaki Bollwerk durağından 20 numaralı otobüse binerek stadyuma ulaşabilirsiniz.

Taraftar yürüyüşleri genellikle yasaklanmış olup, İsviçre Ceza Kanunu uyarınca pankartlarda, bayraklarda, kıyafetlerde vb. siyasi veya şiddete teşvik mesajı yasaktır. Ayrıca siyasi mesajlar ileten veya şiddete teşvik eden her türlü tezahürat, sözlü ifade vb. bu kanun uyarınca yasaktır. Gereklilikler karşılanmadığı takdirde yetkililerin daha sıkı düzenlemeleri uygulama hakkına sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Yine İsviçre kanunlarına göre yerel otoritelerin bildiriminde meşale, maytap, torpil gibi maddelerin şehir içinde ve statta kullanılması kesinlikle yasaktır. Bu maddelerin kullanımı halinde kullanan kişiler gözaltına alınma yaptırımı ile karşı karşıya kalabilir."

'Şampiyonlar Ligi bu limiti açmanın bir yolu'

Buruk, Zaha’nın yeniden kadroda olmasını değerlendirirken, şunları kaydetti: “Zaha mutlaka takımımızın bir parçası olacak; çünkü oyuncularımız buradan ayrılana kadar bizim oyuncumuz. Kalırsa da tabii ki çok önemli oyuncu. Hepsi çok değerli oyuncular. Onları da çok etkili bir şekilde geçen sene nasıl kullandıysak yine kullanacağız. Çok beğendiğimiz, istediğimiz oyuncular... Ama finansal anlamda transfer yapmamız için limit açmamız gerekiyor. Şu anda limitimiz yok. Şampiyonlar Ligi de bu limiti açmanın bir yolu. Oraya inşallah girersek takım güçlendirmek için takviyelerimiz olabilir.”

'İşimiz kolay olmayacak'

Bu olumsuz şartlara rağmen lige iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Okan hoca, “Son olarak Konya gibi zorlu bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldık. Lige ikide ikiyle başladık. Tabii ki kazanarak devam etmek önemli. Asıl hedefimiz elbette Play-Off turunu geçmek, yine orada, Şampiyonlar Ligi’nde olmak. Burada çok zorlu bir mücadele bizi bekliyor. İnşallah elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

Okan Buruk: Gitmek isteyen, kalmak istemeyen, sizin göndermek istediğiniz...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys deplasmanı öncesi önemil açıklamalarda bulundu. Hem hazırlık hem de transfer dönemi nedeniyle çok zorluk yaşadığını belirten Aslan’ın hocası, “Henüz sezonun başındayız. Sakatlarımız var, hazırlanan oyuncularımız var, transfer süreci var. Bu dönem çok zor oluyor benim için. Yani transfer dönemi bittikten sonra gerçekten içimi bir mutluluk kaplıyor. Burada bazen oyuncuyu almazsanız bile transfer dönemi kapansın diyorsunuz. Çünkü herkesin kafası karışık. Gitmek isteyen, kalmak istemeyen, sizin göndermek istediğiniz... Yani çok zor bir dönem” ifadelerini kullandı.

Zaha ve Köhn kadroda

Transfer görüşmeleri yaptığı için Süper Lig’deki Hatayspor ve Konyaspor maçlarında forma giymek istemeyen Wilfried Zaha ile üst solunum yolları enfeksiyonu geçirdiği için Konyaspor mücadelesinde son anda kadrodan çıkarılan Derrick Köhn ise İsviçre’ye giden kafilede yer aldı. UEFA’ya bildirilmeyen Eyüp Aydın, Oliveira, Yusuf Demir, Taylan Antalyalı ve Halil Dervişoğlu ise çalışmalarına Florya’da devam edecek.

Barış Alper Yılmaz sürprizi

Şampiyonlar Ligi’ne kalma hedefiyle Young Boys deplasmanına giden Galatasaray’ın İsviçre kafilesinde çok önemli eksikler bulunuyor. Sakatlığı süren Davinson Sanchez’in yanı sıra kart cezalısı Kaan Ayhan, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Asıl sürpriz ise Barış Alper Yılmaz’da yaşandı. Bulantı, kusma, ishal şikayetleri olan ve gıda zehirlenmesi yaşadığı tespit edilen genç futbolcu, İsviçre’ye götürülmedi. Tedavisine İstanbul’da başlanan Barış’ın durumuna bu sabah yapılacak değerlendirmenin ardından karar verilecek.

18. kez Devler Ligi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 17 kez grup aşamasında boy gösterdi. Cim Bom, 10 kez elemeleri geçerek, 7 kez de doğrudan grup aşamasında boy gösterdi.

Elemelerde 22 zafer

Cim Bom, 1993-1994 sezonundan beri katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde 32 eleme maçında 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 73 gol atan Galatasaray, kalesinde 34 gol gördü.

Avrupa’daki 317. sınav

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı 316 maçın 113’ünden galibiyetle ayrıldı. 119 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Rakip fileleri 427 kez havalandıran Aslan, kalesinde ise 472 gole engel olamadı.

Taraftardan coşkulu karşılama

Galatasaray kafilesini Basel’de coşkulu bir taraftar grubu karşıladı. Sarı-Kırmızılılar, tur için İsviçre’ye gelen futbolculara tezahüratlarla destek verirken, oyuncular da gurbetçilerin fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi. Yoğun ilgi nedeniyle taraftarların önündeki bariyer yıkılırken, o sırada oradan geçen Abdülkerim ve Batshuayi sakatlık tehlikesi yaşadı.

Young Boys’la ilk randevu

Daha önce İsviçre takımlarından Zürih (3), Sion (6), Neuchatel Xamax (2), Grasshoppers (2), St. Gallen (2) ve Bellinzona (2) ile karşılaşan Sarı-Kırmızılı ekip, Young Boys’a ilk kez rakip olacak.

İsviçre’ye karşı büyük üstünlük

Avrupa kupalarında İsviçre takımlarıyla 17 kez karşılaşan Galatasaray, 11 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cim Bom 4 kez de mağlup oldu. SarıKırmızılılar rakip fileleri 42 kez havalandırırken kalesinde 29 gol gördü.

5 maçta galibiyetleri yok

Bu sezona kötü başlayan Young Boys takımı, sezon içinde oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı ve iki puan toplayabildi. Son olarak İsviçre Kupası 1. Turu’nda ise alt lig takımlarından Printse-Nendaz karşısında hazırlık maçı havasında geçen mücadeleyi 10-0 kazandılar.

Young Boys, geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamladı

Young Boys, geçtiğimiz sezonu İsviçre şampiyonu olarak tamamladı. Normal sezonu 65 puanla lider geçen Bern ekibi, şampiyonluk grubunda en yakın rakibine 12 puan fark atarak ipi göğüsledi. 32 maçta 12 golü bulunan 1999 doğumlu forvet Joel Monteiro, takımının en skorer oyuncusu oldu.

Young Boys-Galatasaray muhtemel 11'ler:

Young Boys: Keller, Athekame, Pfeiffer, Zoukrou, Conte, Niasse, Lauper, Males, Monteiro, Virginius, Itten

Galatasaray: Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Sara, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Young Boys-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Bern'deki Wankdorf Stadyumu'nda oynanacak Young Boys-Galatasaray maçı saat 22:00'de başlayacak. TRT 1'den canlı yayınlanacak Young Boys-Galatasaray maçının canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Düdük Daniel Siebert'te

Müsabakada Siebert düdük çalacak. Jan Seidel ve Rafael Foltyn'in yardımcı hakemlik görevini üstleneceği mücadelenin dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında ise Christian Dingert ile yardımcısı Benjamin Cortus görev yapacak.

Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maç: Young Boys-Galatasaray

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk ayak maçında İsviçre’nin Young Boys takımı ile karşı karşıya gelecek. Cimbom, lige iki galibiyetle başladı ve sezon serüvenine form grafiğini artırarak devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys ile oynayacağı iki ayaklı mücadelenin galibi olmayı hedefleyen Okan Buruk ve öğrencileri, böylelikle Devler Ligi’nde tekrar grup etabında Avrupa macerasını sürdürmek istiyor. Rövanş maçı 27 Ağustos Salı günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanacak.

YORUM YAZ