Okan Buruk'tan gazetecilere Jose Mourinho tavsiyesi! Galatasaray Teknik Direktörü, soruları yanıtladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 50 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile ilgili sorulan soru üzerine gazetecilere Portekizli hocayla ilgili sürpriz bir tavsiye verdi. Buruk ayrıca transferde isimleri geçen Rafa Silva ve Sofyan Amrabat ile ilgili de çarpıcı sözler söyledi. Tecrübeli hoca, Kerem Aktürkoğlu'nun takımdan ayrılıp ayrılmayacağına dair sorulan soruyu da yanıtladı. İşte Okan Buruk'un tüm açıklamaları...

Okan Buruk'un açıklamaları sona erdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un gündeme dair açıklamaları sona erdi.

'Bu işin içinde olacakmış gibi duruyor'

Okan Buruk: Oğlum Ali Yiğit'in gözü çok iyi. Şampiyonlar Ligi finaline gittik en son. Dortmund'un bütün yedeklerini biliyor, ben bilmiyordum hepsini. İleride bu işin içinde olacakmış gibi görünüyor. Ne pozisyonda olur bilmiyorum ama olacak gibi duruyor.

'Kerem, Barış ve Yunus kalsın'

Okan Buruk: Barış Alper, Kerem ve Yunus'un milli takımda olması çok değerli. Ben üçünün de takımda kalmasını isterim. Barış'ın her pozisyonda oynayabilmesi benim için çok değerli. Yerli oyuncu havuzu geniş olmadığı için elimizdeki oyuncuları tutmak istiyoruz. Kerem bizim için çok değerli bir oyuncu. Onun da bizimle devam etmesini isteriz. Belki gelecek planlaması olarak Avrupa'da oynamak isteyebilir. Bana böyle bir şey söylemedi ama çok fazla konuşulduğu için söylüyorum.

Haberin Devamı
'Zaniolo kalmayacak gibi'

Okan Buruk: İtalya'daydım. Menajerini tesadüfen gördüm. Birinci düşünceleri burada devam etmeyecek gibi ama ben onu kadroda görmek isterim.

'Konsantrasyon eksikliği vardı'

Okan Buruk: Kopenhag ve Sparta Prag maçlarında konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Küçük görme demeyeceğim ama 'Biz bunları nasıl olsa eleriz' düşüncesi ilerlememizi engellemiş olabilir. Bayern ve United maçlarındaki oyuncu performansı yoktu o maçlarda. Geçen senenin en değerli yanı Şampiyonlar Ligi'ndeki sertlikten çıkıp ligde kazanmaya devam etmek. Sezon başı korkularım vardı, 'Şampiyonlar Ligi ve lig nasıl aynı anda gidecek?' diye. Çok şükür bunu başardık.

'Fenerbahçe maçında biraz rahattık'

Okan Buruk: 38 maçın 33'ünü kazanmışız. Kaybettiğimiz 2 maç var; Hatay ve Fenerbahçe, bunlara bakabiliriz. Biraz rahattık sanırım Fenerbahçe maçında. Oyuncu bazında öyle gözükmedi antrenmanlarda ama maçta çok tutuk kaldık.

Haberin Devamı
'99 puanla şampiyon olamadılar'

Okan Buruk: İnanılmaz bir çekişme oldu bu sezon. İki takım da çok az puan kaybetti. Son haftalarda çok az puan kaybetmeniz gerekiyor. Son haftaya 99 puanda girdik ama şampiyon değildik, Fenerbahçe 99 puanla şampiyon olamadı. Galatasaray'ın buraları oynamayı başarabilen bir takım. 'Mayıslar bizimdir' diyoruz. Son haftalardaki Kasımpaşa ve Karagümrük maçlarında alınan skorlar çok önemliydi.

'Hiçbir şeye değişmem!'

Okan Buruk: Kötü bir maçtan sonra ilk teknik direktör eleştirilir. Orayı doğru atlattığınızda bu meslek... İstediğiniz takımın başındasınız, istediğiniz oyuncularla çalışıyorsunuz. İnsanların yüzündeki gülümsemeyi görmeyi hiçbir şeye değişmem.

'Kerem Aktürkoğlu için gelecek tekliflere bakacağız'

Okan Buruk: Kerem Aktürkoğlu'nun iki şampiyonlukta da önemli katkısı var. Transferle ilgili Kerem'in ne istediği, Galatasaray'ın ne istediği önemli olacak. Benim hoca olarak isteğim tabii ki takımda kalması. Galatasaray olarak gelecek tekliflere bakacağız.

Haberin Devamı
'Önceliğimiz sağ bek'

Okan Buruk: Birçok oyuncuyla görüşüyoruz, en önemlisi oyuncuları kampa yetiştirmek. En iyi oyuncuları almak istiyoruz. Kimse merak etmesin.En büyük önceliğimiz sağ bek, şu anda sağ bekimiz yok. Orta saha ve forvet de düşünüyoruz ama öncelik sağ bek.

'Astronomik rakamlar transferleri zorlaştırdı'

Okan Buruk: Lig daha yeni bitti. Serbest oyuncuları kadronuza katmak daha kolay oluyor. 5 büyük ligin dışına oyuncu getirmek çok zor bir şey. Çok istiyorsunuz oyuncuyu ama oyuncu Türkiye'ye gelmek istemiyor. Bir de Suudi Arabistan var tabii... Oyunculara gelen astronomik rakamlar bizim için transferleri zorlaştırdı.

'Amrabat ile görüşmedim'

Okan Buruk: Amrabat ile görüşmedim. Geçen sene görüşmüştüm, son anda Manchester United'a gitti. Önemli bir oyuncu, Avrupa'da fiyatlar uçtu. Kimi sorsanız 20-25-35... Oyuncu fiyatları 2-3 katına çıktı şu anda.

Haberin Devamı
'Oyuncu satmaya niyetimiz yok'

Okan Buruk: Bizim oyuncu satmaya niyetimiz yok. Oyuncu alma niyetimiz var.

'Haklarını vermek gerekiyor'

Okan Buruk: Bir takımın ikinci olduğu için başarısız olduğunu söyleyemem. İki tarafın da hem oyuncularının hem teknik ekiplerinin hem de camialarının haklarını vermek gerekiyor. Galatasaray kazanan takımdır, bu virajları konsantre şekilde dönen takımdır.

'Rafa Silva gündemimizde değil'

Okan Buruk: Rafa Silva çok iyi bir oyuncu, çok talibi var. Astronomik fiyatlar söyleniyor. Hiçbir şekilde gündemimizde değil.

Haberin Devamı
'Mourinho, ülke futbolu için sevindirici bir transfer'

Okan Buruk: Karşı tarafın hocasının kim olduğundan ziyade sizin ne yaptığınız önemli. Rakibin başında kim olursa olsun. Mourinho önemli bir karakter, sürprizli bir karakter. Ülke futbolu için sevindirici bir transfer. Özellikle gazeteciler için de iyi olacaktır, soruları da kısa tutarsak... (gülüyor).

Okan Buruk açıklamalarda bulunuyor

Galatasaray'ı iki sezon üst üste Süper Lig şampiyonluğuna taşıyan Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılı kulüple iki yıllık sözleşme imzalamıştı.

50 yaşındaki teknik adam, bugün ortak bir yayınla basın mensuplarının karşısına geçti.

YORUM YAZ