(ÖZET) Konyaspor - Galatasaray maç sonucu: 1-2 | Aslan, yerli yıldızlarıyla güldü!

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başlamış oldu.

(ÖZET) Konyaspor - Galatasaray maç sonucu: 1-2 | Aslan, yerli yıldızlarıyla güldü!
MAÇ SONUCU: KONYASPOR 1-2 GALATASARAY

Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başlamayı başardı.

Jelert oyunda

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Elias Jeler, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Icardi'nin golü VAR'a takıldı

Konyaspor'un çıkarken yaptığı hatada Torreira'nın müdahalesi ile topu kazanan Galatasaray'da Mertens'in pasında ceza sahası içinde Icardi'nin gelişine yaptığı vuruş ağlara gitmişti fakat pozisyona ilişkin VAR incelemesinin ardından pozisyonu izleyen Direnç Tonusluoğlu, sahada verdiği gol kararını iptal ederek pozisyonun başında Torreira'nın Aleksic'e müdahalesinin faul olduğunu belirledi.

Haberin Devamı
Abdülkerim'den izin yok

Konyaspor'un etkili atağında Aleksic'in ceza sahası içinden şutunda vücuduyla topun önüne geçen Abdülkerim, şutun kaleye gitmesine izin vermedi.

Sara oyundan çıktı

Galatasaray formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıkan Gabriel Sara, 66. dakikada yerini Kerem Demirbay'a bıraktı.

GOL | KONYASPOR 1-2 GALATASARAY

Galatasaray'ın sağ kanattan Sara ile kullandığı kornerde yapılan ortayı savunma uzaklaştırmak isterken Kerem Aktürkoğlu tarafından tekrar kafayla ceza sahası içerisine doldurulan topu kontrol ederek sağ çaprazdan vuruşunu yapan Barış Alper Yılmaz, takımını bir kez daha öne geçirdi: 1-2.

Haberin Devamı
Yusuf'un vuruşu etkili olmadı

Konyaspor'da Ndao'nun sağ kanattan ortasına arka direkte Pedrinho ile birlikte hareketlenen Yusuf'un gelişine yaptığı vuruş farklı şekilde dışarı gitti.

Konyaspor ikinci gole çok yaklaştı!

Konyaspor'un sağ kanattan kullandığı kornerde yapılan ortaya ön direkte Oğulcan'ın dokunuşu sonrası kale alanında uygun pozisyondaki Adil'in dokunuşu yeterli olmadı ve top auta gitti..

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Konyaspor - Galatasaray maçında ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

Haberin Devamı
İLK YARI SONUCU: KONYASPOR 1-1 GALATASARAY

Son bölümde gelen gollerle Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasının ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

GOL | KONYASPOR 1-1 GALATASARAY

Galatasaray'ın sol kanatta uzaklaştıramadığı top sonrası Yusuf'un içeri çevirdiği topa arka direkte Oğulcan Ülgün'ün yaptığı vuruş, Konyaspor'a beraberliği getirdi: 1-1.

GOL | KONYASPOR 0-1 GALATASARAY

Galatasaray'ın hızlı çıktığı atakta Barış Alper'in savunma arkasına pasına hareketlenen Icardi'nin ceza sahasına girerek sağ kanattan kale alanına çevirdiği topa dokunan Kerem Aktürkoğlu, takımını öne geçirdi: 0-1.

Haberin Devamı
Konyaspor gole çok yaklaştı

Jevtovic'in orta alandan şık pasında topla buluşan Yusuf'un sol kanattan kale alanı üzerine çevirdiği topa bomboş pozisyonda Aleksic'in vuruşu üstten auta gitti.

Galatasaray sol kanattan etkili geldi

Sol kanatta rakibinden sıyrılarak topla ceza sahası içine kadar giren Kerem Aktürkoğlu'nun kale alanı üzerine çıkardığı top Icardi'ye de Sara'ya da gelmedi ve Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.

Konyaspor'dan tehlike

Konyaspor'un sol kanattan Guilherme ile kullandığı kornerde ön direğe yapılan ortaya Oğulcan ile hareketlenen Torreira'nın ters vuruşu az farkla üstten dışarı gitti.

Haberin Devamı
Barış Alper'in şutu etkili olmadı

Mertens'in ceza sahasına havalandırdığı topu Konyaspor savunması uzaklaştırmak isterken Sara'nın ceza sahası içerisindeki Kerem Aktürkoğlu'na kafayla gönderdiği topu Kerem de kafayla ceza sahası dışı sağ çaprazdaki Barış Alper'e bıraktı ve Barış Alper'in gelişine sol ayakla yaptığı vuruş farklı şekilde auta gitti.

Kerem kaleyi bulamadı

Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı kornerde Mertens'in ceza sahası dışına havalandırdığı topa Kerem Aktürkoğlu'nun şutu üstten farklı şekilde auta gitti.

Mertens'ten şık vuruş

Galatasaray'da sağ kanattan Barış Alper'in pasında Mertens'in ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı şık vuruşta Slowik gol izni vermeyerek topu kornere çeldi.

Barış Alper kaleyi bulamadı

Galatasaray'ın sağ kanattan Sara ile kullandığı kornerde yapılan ortaya Barış Alper'in kafa vuruşu yandan dışarı gitti.

Pedrinho'dan isabetsiz şut

Konyaspor'da rakip ceza sahası dışı sol çaprazdan Pedrinho'nun vuruşu farklı şekilde dışarı gitti.

Nelsson tehlikeye izin vermedi

Konyaspor'da sol kanatta topla hareketlenen Guilherme'nin kale alanına tehlikeli ortasında Nelsson, araya girerek topu taca yolladı.

MAÇ BAŞLADI

Konyaspor - Galatasaray mücadelesinde ilk düdük geldi.

Derrick Köhn kadroda yer almıyor

Galatasaray'da son dönemde ismi transfer söylentilerinde geçen Derrick Köhn, Konyaspor maçının kadrosuna alınmadı. Galatasaray, oyuncusunun geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kadroda olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Derrick Köhn, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle T. Konyaspor maçı kadrosundan çıkartılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İlk 11'ler belli oldu

Konyaspor - Galatasaray mücadelesi öncesi iki takımın ilk 11'leri açıklandı.

Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Guilherme, Marko, Oğulcan, Ndao, Pedrinho, Yusuf, Aleksic, Umut

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Sara, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Yedekler: Günay, Kerem Demirbay, Yunus, Berkan, Ziyech, Jelert, Yusuf, Batshuayi, Efe, Metehan

Konyaspor 'Retro Çubuklu' forma ile sahada olacak
Aslan, 'parçalı' ile sahada olacak
Galatasaray'ın maç günü paylaşımı
VAR hakemi açıklandı

Konyaspor - Galatasaray maçının VAR hakemi Volkan Bayarslan oldu.

Konyaspor'un maç günü paylaşımı
En farklı skor 6-0

İki takım arasındaki rekabette en farklı skorlu galibiyeti Galatasaray elde etti. Sarı-kırmızılılar, 16 Eylül 2007 tarihinde İstanbul'da oynanan mücadeleyi 6-0 kazandı. 5 Ocak 2021'de Konya'da Konyaspor'un 4-3 galibiyetiyle sona eren maç ise rekabetteki en gollü karşılaşma olarak yer aldı.

Tek eksik Davinson Sanchez

Galatasaray'da, Konyaspor maçı öncesinde tek eksik futbolcu bulunuyor. Hatayspor müsabakasının son bölümünde sakatlanan ve yapılan kontrollerinde sağ üst arka adale grubunda 2. derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edilen Davinson Sanchez, Konyaspor karşılaşmasında oynayamayacak. Sanchez'in yerine Abdülkerim Bardakcı'nın yanında Victor Nelsson olacak.

Gözler golcülerde

İlk haftada Hatayspor'u ağırlayan Galatasaray, 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1'lik skorla galip ayrılırken, goller forvetlerden geldi. Sarı-kırmızılıların gollerini Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile yeni transfer Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi kaydetti.

Aslan, deplasmanda 12 maçtır yenilmiyor

Süper Lig'de deplasmandaki son mağlubiyetini geçtiğimiz sezonun 12. haftasında 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor karşısında 2-1'lik skorla alan Galatasaray daha sonra oynadığı maçlarda kaybetmedi. Aslan bu süreçteki 12 karşılaşmada 10 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılar ligde son olarak konuk olduğu mücadelede Konyaspor'u 3-1 yendi.

47. kez karşı karşıyalar

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 46 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 33 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 89 golüne, Konyaspor 31 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-0 kazandı. İkinci yarının son haftasında Konya'daki maçtan da 3-1 galip ayrılan Galatasaray şampiyonluğunu ilan etmişti.

Muhtemel 11'ler

Konya'da oynanacak kritik mücadele öncesinde iki takımın muhtemel 11'leri şu şekilde:

Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Damjanowic, Adil, Guilherme, Jevtovic, Ufuk, Ndao, Pedrinho, Yusuf Erdoğan, Umut Nayir.

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Sara, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Muro Icardi.

İki takım da 3 puanla başladı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında bu akşam Konyaspor'a konuk oluyor. Aslan, Hatayspor galibiyetinin ardından ikide iki yapmak için sahada. Konyaspor da Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-2 mağlup etti ve tıpkı rakibi için ikide iki yapma amacıyla sahada olacak.

 

Konyaspor-Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Konyaspor ile Galatasaray bu akşam saat 21.00'de karşı karşıya gelecek. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. Hakem Direnç Tonusluoğlu'nun yöneteceği maç, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ