(ÖZET) Galatasaray-Lecce hazırlık maçı sonucu: 2-1 | Galatasaray'dan 2 gollü prova

Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'da devam eden sarı-kırmızılılar, 4.hazırlık maçında İtalya temsilcisi Lecce ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı sarı-kırmızılı ekip 2-1'lik skorla kazandı.

 

KAZANAN GALATASARAY

Galatasaray, hazırlık maçında Lecce'yi 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 9'da Ziyech ve 40'ta Zaha kaydetti. Lecce'nin tek golü ise Gaspar'dan geldi.

Galatasaray’ın 31 yaşındaki Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Lecce maçıyla birlikte sarı-kırmızılı formasına kavuştu. Icardi, Lecce maçının 64’üncü dakikasında Dries Mertens’in yerine oyuna dahil olarak yeni sezon öncesi hazırlık kampında ilk maçına çıkmış oldu.

Fark 1'e indi

Lecce'de Gaspar, ceza sahasında kaleci Günay'dan seken topu iyi takip etti ve vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak ağlara gitti:2-1

Günay çıkardı

Lecce atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Krstovic sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Günay topu kornere çeldi.

Haberin Devamı
Mertens gole yaklaştı

Galatasaray, Lecce ceza sahasında tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Mertens'in şutunda savunmaya da çarpan topu kaleci çıkardı.

Günay hata yapmadı

Lecce atağında Krstovic ceza sahası yayı üzerinden sağ çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu, kaleci Günay topu kornere çeldi.

İkinci yarı başladı

Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İlk yarı sona erdi

Müsabakanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray farkı 2'ye çıkardı

Zaha attı, Galatasaray farkı ikiye çıkardı! Hızlı gelişen hücumda Ziyech'in pasıyla topla buluşan Zaha çalımlarla ceza sahasına girip vuruşunu yaptı, yerden giden top kalecinin sağından ağlarla buluştu:2-0

Kafa vuruşu auta çıktı

Hızlı gelişen Lecce atağında Gendrey sağ kanattan ortayı yaptı, ön direğe hareketlenen Krstovic'in uzak köşeye doğru yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
Top az farkla dışarı gitti

Savunma arkasında sarkan Batshuayi ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı, kaleci Falcone topu çıkardı. Daha sonra Zaha önünde kalan topa vurdu, bu kez savunmadan seken meşin yuvarlak kornere çıktı.

Galatasaray öne geçti

Galatasaray, Hakim Ziyech ile öne geçti. Savunmanın pas hatasının ardından topu kontrol eden Ziyech sağ çaprazdan ceza alanına girip vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu:1-0

Maç başladı

Müsabaka ilk düdük geldi ve maç başladı.

Haberin Devamı
İlk 11 belli oldu

Galatasaray'ın Lecce karşısındaki ilk 11'i belli oldu: 

Muslera, Dubois, Metehan, Nelsson, Köhn, Kerem, Torreira, Ziyech, Mertens, Zaha, Batshuayi

Icardi de forma giyecek!

Avusturya’da ilk kamp döneminde takımla birlikte çalışsa da Mauro Icardi, Okan Buruk'un tercihiyle hazırlık maçlarında forma giymemişti. Taraftarın sabırsızlıkla beklediği Mauro Icardi’nin son iki hazırlık maçında takımdaki yerini alması bekleniyor. Öte yandan Fernando Muslera da forma giymesi beklenen diğer bir isim.

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
Haberin Devamı
Lecce'den maç günü paylaşımı
2 mağlubiyet, 1 galibiyet!

Sarı-kırmızılılar oynadığı ilk iki hazırlık maçında sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.Avusturya’daki lk etap kampında LASK Kulübü’nün düzenlediği Summer Series Upper Austria turnuvasına katılan G.Saray, burada oynadığı hazırlık maçlarında LASK’a 3-2, Fortuna Düsseldorf’a 5-2 mağlup olurken, Trencin’i 4-1 mağlup etmişti. Avusturya’da yapacağı ikinci kampta önce Lecce ardından ise Parma takımlarıyla kozlarını paylaşacak.

Galatasaray-Lecce maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray - Lecce hazırlık maçı 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 20.30’da başlayacak. Linz'deki Raiffeisen Arena'da oynanacak olan Galatasaray Lecce mücadelesi D-Smart ve D-Smart GO ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

Dördüncü hazırlık maçında rakip 'Lecce'

2023-2024 sezonunu çifte kupayla kapatan Galatasaray yeni sezon hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Avusturya kampında, üç hazırlık maçı yapan sarı-kırmızılılar dördüncü hazırlık maçında, İtalya Serie A ekiplerinden Lecce ile kozlarını paylaşacak.

Milliler kampa katıldı

A Milli Takım ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan ve Yunus Akgün kampa katıldı ve takımdan ayrı çalışma gerçekleştirdi.

Hazırlıklar devam ediyor

İkinci etap kamp çalışmaları için Avusturya'nın Steiermark eyaletinin Liezen bölgesindeki Irdning'de bulunan sarı-kırmızılılar, teknik direktör Okan Buruk önderliğinde hazırlıklarını sürdürüyor.

YORUM YAZ