GALATASARAY'DAN DEVLER LİGİ'NE VEDA! Galatasaray-Young Boys maçı sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında deplasmanda Young Boys’a 3-2 mağlup olan Galatasaray, Rams Park'ta rövanş maçına çıktı. Müsabakayı İsviçre ekibi 1-0'lık skorla kazandı. Bu sonucun ardından Galatasaray, Devler Ligi'ne veda etti. Sarı-kırmızılı ekip, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

GALATASARAY, DEVLER LİGİ'NE VEDA ETTİ

Rams Park'ta oynanan müsabakayı Young Boys 1-0'lık skorla kazandı. Bu sonucun ardından Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

İsviçre ekibine galibiyeti getiren golü 87'de Virginius kaydetti. Galatasaray, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

MUSLERA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Golden sonra yaşananların ardından Galatasaray'da Fernando Muslera kırmızı kart gördü.

YOUNG BOYS ÖNE GEÇTİ

Young Boys, Virginius'un attığı golle Galatasaray karşısında öne geçti: 0-1

Haberin Devamı
OYUN DURDU

Oyundan çıkan iki Young Boys'lu oyuncu saha kenarından yürürken saha içine girdiler. Fernando Muslera, çok sinirlendi ve tepki gösterdi. Oyun durdu.

KEREM GOLE YAKLAŞTI

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin pasında Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in plasesinde kaleci Keller topu kornere çeldi.

TOP DİREK DİBİNDEN DIŞARIYA GİTTİ

Ceza sahası için topu önünde bulan Galatasaray'da Batshuayi, rakibini geçip şutunu çekti, top direğin yanından auta çıktı.

Haberin Devamı
TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Köşe vuruşunda meşin yuvarlağa iyi yükselen Young Boys'da Ganvoula'nın kafa vuruşunda top direkten döndü.

GOL OFSAYTTAN DÖNDÜ

Galatasaray'da kullanılan serbest vuruşta Kaan Ayhan arka direkte topu ağlara gönderdi. Pozisyonun tamamlanması sonrası ofsayt bayrağı kalktı.

TOP YANDAN DIŞARI GİTTİ

Young Boys'da Monteiro ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta uzak köşeyi düşündü. Meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı
OKAN BURUK'TAN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da ikinci yarının başında Ziyech ve Köhn çıktı, Berkan ve Jelert oyuna girdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Maçın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı sona erdi.

Haberin Devamı
NELSSON'A SARI KART

Galatasaray'da Nelsson, rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.

KEREM GOLE YAKLAŞTI

Galatasaray'ın atağında Mauro Icardi sağ kanattan ortasını yaptı. Kerem Aktürkoğlu'nun vole vuruşunda top kaleci Keller'de kaldı.

GOL VAR'DAN DÖNDÜ

Blaum'un penaltı noktasına doğru kullandığı köşe vuruşunda Ganvoula yükselip kafa vuruşunu yaptı. Muslera'yı geöen top direğe çarpıp oyun alanına geri geldi. Kale alanı önüne düşen topu takip eden Colley, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı
YİNE MUSLERA

Young Boys'un hızlı atağında Colley'in şutunu Muslera son anda çelme çıkardı.

SON ANDA SAVUNMA

Galatasaray'da rakip ceza alanının sağında topa buluşan Kerem, sağından desteğe gelen Barış'a pasını verdi. Barış'ın son çizgiye yakın bölümünden kale alanına doğru çevirdiği topu savunma kornere gönderdi.

MUSLERA BAŞARILI

Young Boys atağında Colley uzaklardan kaleye ser bir şut gönderdi. Kaleci Muslera üzerine gelen şutu kornere çeldi.

PENALTI BEKLENTİSİ

Savunmanın arkasına atılan pasta Mauro Icardi, rakip ceza sahasında yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Mauro Icardi penaltı bekledi.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Nelsson, Kaan, Köhn, Torreira, Sara, Kerem, Ziyech, Batshuayi, Icardi.

Young Boys: Keller, Hadjam, Zoukrou, Ugrinic, Colley, Camara, Niasse, Blum, Lauper, Ganvoula, Monteiro.

Galatasaray'dan Young Boys maçı paylaşımı
Galatasaray sahaya parçalı forma ile çıkacak
İsviçre basınında Rams Park korkusu

İsviçre'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Blick de mücadeleye geniş yer ayırdı. Haberde Rams Parkl'ın atmosferine vurgu yapılırken şu ifadeler kullanıldı; "Young Boys, dünyanın en gürültülü stadyumunda ayakta kalmak zorunda!

Evet Rams Park dünyanın en gürültülü stadyumudur. 2011 yılında 131 desibel olarak ölçülen bu gürültü, bir jet uçağın gürültü seviyesine eş değerdir ve gerçekten ancak kulaklıkla katlanılabilir."

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
Devler Ligi'nde 34. mücadele

Galatasaray, 1993-1994 sezonundan beri katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde 33 eleme maçında 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. 75 gol atan Aslan, kalesinde 37 gol gördü.

Avrupa'daki 318. maç

Sarı-Kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 317 maçın 113’ünden galibiyetle ayrıldı. 120 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. 429 gol atan Aslan, kalesinde 475 gole engel olamadı.

Icardi - Batshuayi ikilisi sahada!

Galatasaray, Young Boys karşısına çift santrforlu düzenle çıkacak. İsviçre’de oynanan mücadelede işler kötü giderken sahneye çıkan ve sonradan oyuna girmesine rağmen attığı 2 golle Galatasaray’ın tur ümitlerini İstanbul’a taşıyan Batshuayi, hak ettiği formayı kaptı. Rövanş mücadelesinde mutlak zafere ihtiyacı olan, hatta maçı uzatmamak için 2 farklı kazanması gereken Sarı-Kırmızılılar, sahaya Icardi - Batshuayi ikilisiyle çıkacak. Okan Buruk’un planına göre zaman zaman Icardi 10 numara gibi oynayıp pas dağıtımına katkıda bulunacak. Zaman zaman da Batshuayi takım savunmasına yardım ederken, Icardi ileri uçta pusuya yatacak.

25 milyon Euro garanti

Maç sayısı artınca UEFA’nın para ödülleri de arttı. Katılım ücreti 18 milyon 620 bin Euro’ya çıktı. Galibiyet primi 2.1 milyon Euro, beraberlik primi 700 bin Euro oldu. Lig sonundaki sıralama puanı, 275 bin Euro ile çarpılacak. İlk 8 sıraya 2 milyon Euro, ikinci 8 sıraya 1 milyon Euro daha para ödülü var. Son 16 turundan da ekstra 11 milyon Euro gelecek. Galatasaray’a yayın geliri olarak 6 milyon 720 bin Euro ödenecek. Galatasaray’ın garanti geliri 25 milyon Euro civarında.

Cimbom'un kasası dolacak!

UEFA’nın bu sezonki formatına göre 36 takım tek bir grupta yer alacak. Her takımın, kurayla belirlenecek 8 rakibi olacak. Bu 8 maçın 4’ü iç sahada, 4’ü dış sahada oynanacak. 8 maç sonunda toplanacak puana göre ilk 8 sırada yer alan takımlar doğrudan son 16 turuna kalacak. 9 ve 24. sıralar arasında yer alan 16 takım 2 maçlı bir Play-Off turu oynayacak, burada kazanan 8 takım da son 16 turuna adını yazdıracak. Play-Off’ta kaybedenlerle, 25 ve 36. sırada ligi bitiren takımlar Avrupa Ligi’ne kalamayacak, bu sezonluk UEFA’ya veda edecek.

Galatasaray-Young Boys muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Kaan, Nelsson, Köhn, Torreira, Ziyech, Sara, Kerem Aktürkoğlu, Batshuayi,Icardi

Young Boys: Von Ballmoos, Blum, Zoukrou, Camara, Hadjam, Niasse, Lauper, Monteiro, Ugrinic, Colley, Ganvoula

Galatasaray-Young Boys maçı şifresiz kanalda mı? Galatasaray-Young Boys maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak Galatasaray-Young Boys maçı TRT 1'den şifresiz canlı yayınlanacak. Norveçli hakem Espen Eskas'ın yöneteceği karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Hedef 18. kez gruplara kalmak

Cimbom, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 17 kez grup aşamasında boy gösterdi. Sarı Kırmızılı takım, 10 kez elemeleri geçerek, 7 kez de doğrudan grup aşamasında yer aldı.

Muslera'da sorun yok

Son kontrolleri yapılan Muslera, bugün eldivenleri giyecek. Sanchez ise takımla çalışmalara katılmadı ve riske edilmeyecek. Abdülkerim de kırmızı kart cezalısı. Zaha ise soğuk algınlığı nedeniyle dün akşamki son idmana çıkmadı. Tecrübeli yıldızın durumu bugün maç saatine doğru netleşecek.

Tur primi adam başı 1 milyon TL

Devler Ligi’nden elde edilecek gelire şiddetle ihtiyacı olan yönetim kesenin ağzını ardına kadar açtı. Galatasaray’ın bu gece Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde Sarı-Kırmızılı oyunculara kişi başı minimum 1 milyon Lira tutarında prim dağıtılacak.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi bileti için Young Boys'u konuk edecek

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Young Boys'u ağırlayacak. Rövanşta her türlü beraberlik ve galibiyet, Young Boys’u Şampiyonlar Ligi’ne taşıyacak. Galatasaray’ın 1 farklı galibiyetlerinde maç uzatmalara taşınacak. Aslan, 2 veya daha farklı kazanması halinde adını bir kez daha Devler Ligi’ne yazdıracak.

YORUM YAZ